Program de Evanghelizare în or. Tiraspol

Știri Thursday, 21 March 2024

În perioada de 9-16 martie 2024 a avut loc un program de evanghelizare în comunitatea Maranata din Tiraspol. De data aceasta, a fost ales un subiect neobișnuit pentru program care se numea „Pentru ce S-a rugat Isus Hristos?”

Este important de menționat faptul că biserica a avut un maraton de rugăciune de 40 de zile înainte de implementarea acestui program. Pentru a aduce ilustra această temă, pastorul comunității locale, Oleg Popescul, a pregătit pentru reflecții opt rugăciuni pe care Isus Hristos le-a spus când era pe pământ. Programul în sine a constat din opt întâlniri.

Este uimitor cât de multe se pot învăța din rugăciunile lui Isus Hristos.

Pe lângă subiectul principal care a fost prezentat de pastorul local, a mai fost prezentată și partea despre sănătate de către  conducătorul Departamentului Sănătate din cadrul Uniunii de Biserici din Moldova, Svetlana Colomeeț, care a ținut o serie de întâlniri și a vorbit despre cât de important este să ne păstrăm sănătatea emoțională.

Ca orice program, aceste întâlniri au fost însoțite de poezii și cântări de laudă. Una dintre părțile importante ale fiecărei seri a fost o tombolă în care au fost extrase cărți frumoase despre rugăciune și sănătate emoțională.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că, în timp ce pastorul conducea partea principală pentru cei maturi, se desfășura concomitent și un program special pentru copii, unde toți copiii puteau auzi povestirea biblică și puteau confecționa ceva cu propriile mâini.

La sfârșitul fiecărei seri, cei prezenți aveau ocazia să comunice la o ceașcă de ceai. Se discuta despre program cu pastorul și cu conducătorul Departamentului Sănătate.

Pe întreaga perioadă a programului, pe lângă membrii comunității locale, au fost prezenți și unsprezece oaspeți care au putut învăța despre importanța vieții de rugăciune și despre învățăturile lui Isus Hristos rostite de pastor pe baza rugăciunilor lui Isus Hristos.

Drept urmare, în total erau aproximativ treizeci de persoane în fiecare seară. La sfârșitul programului, pastorul i-a îndemnat pe toți cei prezenți să studieze Biblia și să încheie legământ cu Dumnezeu.

Două persoane au răspuns la această chemare și pastorul s-a rugat pentru ele la sfârșitul programului.

Pastorul bisericii AZȘ din or. Tiraspol, Popescul Oleg

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.