“Alerg pentru mama”- implică-te și tu!

Știri Wednesday, 20 March 2024

Te-ai gândit vreodată cum e să trăiești într-un mediu unde violența în familie este mereu prezentă? Sau prin ce stări emoționale trece o persoană victimă a violenței domestice?

Fiind un subiect de importanță majoră unde consecințele pot fi grave, la data de 10 martie 2024, copiii Clubului de Aventurieri “Scânteia” și copiii Clubului de Exploratori “Aaron”, din mun. Chișinău, Biserica “Efes”, împreună cu instructorii și părinții acestora s-au mobilizat pentru a sprijini și ajuta mamele și copiii lor, victime ale abuzului domestic.

Crosul caritabil “Alerg pentru mama”, organizat de către Federația studențească AMiCUS România împreună cu Asociația studențească AMiCUS Chișinău și ADRA România, beneficiar prin ADRA Moldova, a dat startul simultan în 10 orașe (Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Chișinău) celei de-a 3-a ediții a acestui proiect.

Scopul principal al acestui eveniment a fost de a promova un stil de viață sănătos prin practicarea alergării, precum și reintegrarea socială a victimelor violenței în familie contribuind totodată și la creșterea gradului de informare a populației cu privire la fenomenul violenței domestice.

Implicați la maxim, copilașii noștri de la mic la mare, împreună cu părinții și instructorii au dat dovadă de empatie, rezistență și curaj la acest eveniment și au arătat că le pasă nu doar grijile personale, dar și de siguranța celor în nevoie.

Cu toții au făcut ce au putut mai bine. Au alergat, au zâmbit, au încurajat și împreună am trăit o experiență frumoasă și unică.

Distanța parcursă prin alergat de către participanții Cluburilor noastre a fost între 500 m și 5 km. Emoțiile au fost și mai mari atunci cînd fiecare a primit diploma și medalia bine meritată “Alerg pentru mama” 2024.

Toate donațiile strânse în urma acestui Cros vor putea fi folosite integral de către ADRA România prin proiectul Casa ADRA, unde va ajuta mamele și copiii lor să înceapă o nouă viață, fără frică și cu multă încredere, în ei dar și în oameni.

Copiii dar și mamele lor merită să crească într-un mediu liniștit și lipsit de abuz fizic sau emoțional!

AMiCUS Chișinău, vă mulțumim pentru provocare. Abia așteptăm ediția următoare!

Conducătorul Departamentului Copii a bisericii AZȘ «Efes», or. Chișinău,Gîrleanu Lidia

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.