# ESCAPE. În căutarea unui adăpost

Știri Tuesday, 5 July 2022

În perioada 27 iunie-3 iulie, în сentrul сreștin „Adventus”, tinerii au căutat un adăpost. Adăpost de dependențe, adăpost  de eul personal, adăpost de companii rele, adăpost de relații toxice și adăpost de lume.

# ESCAPE. În căutarea unui adăpost este denumirea taberei de tineret din 2022. La planificarea programului Taberei, echipa a luat în considerare provocările și ispitele cu care se confruntă tinerii moderni.

 Luni seara a avut loc marea deschidere a taberei la care a participat secretarul executiv al Uniunii Bisericilor din Moldova (UBM) – Bulgac Ruslan.  În discursul său, el a povestit despre un tânăr, un erou biblic, care a apăsat butonul „ESC” de două ori în viața sa. Ziua a început cu o scurtă meditație spirituală, urmată de rugăciuni.

După micul dejun, toată lumea era așteptată în pavilion unde urma să se desfășoare serviciul divin de dimineață. În fiecare dimineață, oaspeții Moldovanu Andrei, Tănase Anatolie și Garasciuc Vasile se adresau participanților  taberei cu diverse mesaje.

Principalii speakeri ai taberei au fost: Roman Chisacov – conducătorul Departamentului Tineret AZȘ din cadrul DEA , și Gelu Poinariu – conducătorul Departamentului Tineret AZȘ din cadrul Uniunii Române.

Serviciul de dimineață a fost urmat de una dintre cele mai importante părți ale programului – tinerii se adunat în echipele lor în care au fost împărțiți în prealabil și discutau cu pastorul lor subiectele zilei.

Într-o atmosferă foarte relaxată, puteau pune întrebări, puteau povesti despre experiența lor personală și puteau auzi câteva sfaturi. Au fost planificate diverse activități și după prânz. Când a planificat această parte a zilei, echipa a încercat să țină cont de dorințele tuturor. Astfel, au fost deschise diverse locații-competiții în fotbal, volei, badminton, săgeți, dame și șah. În plus, cei  care doreau puteau trece printr-un oraș de funii, un zid de alpinism și un bungee. Și, de asemenea, au învățat cum să facă clătite și să împletească brățări. Ziua se încheia cu un serviciu de seară unde se desfășurau jocuri interactive cu sala, loterii, felicitări cu ocazia zilelor de naștere și cântări.

Echipele primeau zilnic sarcini pe care le realizau pe parcursul zilei și apoi le prezentau la întâlnirea de seară. Trebuie remarcat faptul că tinerii au avut atitudini foarte serioase și au fost foarte creativi în îndeplinirea sarcinilor. Și fiecare zi se încheia cu cuvintele spirituale de despărțire ale vorbitorului.

Vineri s-a desfășurat în pădure jocul Quest.  Jocul a fost bazat pe viața eroului biblic – Daniel. Punctul culminant al taberei a fost serviciul de sâmbătă dimineață – 7 tineri au decis să facă legământ cu Domnul primind botezul sfânt. Partea spirituală a fost condusă de președintele UBM – Leahu Ilie. După ceremonia de botez, Vasile Garasciuc, trezorierul UBM, i-a felicitat pe tineri cu nașterea lor spirituală. Apoi, directorul DT – Chisacov Roman, a făcut apel către tineri să-și predea viața în mâinile Domnului. 12 tineri au răspuns pozitiv la acest apel.

Și lista activităților poate continua: un apel special din partea conducătorului Departamentului Publicație – Stanislav Becciu, un joc spiritual, exerciții practice etc.

După spusele participanților la tabără, a fost un timp minunat, uimitor care va rămâne în memoria lor mult timp.

Mulțumiri fie aduse Domnului pentru aceste momente binecuvântate petrecute în tabără.

Conducătorul  Departamentului comunicare UBM, Leahu Natalia

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.