192 de tineri muzicieni din Moldova au participat la festivalul de muzică organizat de conducătorii Departamentului Slujirii copiilor din cadrul Bisericii Adventiste

Știri Thursday, 7 June 2018

Festivalul de muzică pentru copii a fost organizat în șapte orașe din Moldova: Cahul, Comrat, Hîncești, Tiraspol, Edineț, Bălți și Chișinău. La el au participat 577 de copii cu vârstele cuprinse între 3 -15 ani. Ei au interpretat muzică religioasă la instrumente dintre cele mai diverse sau cu vocea, acompaniați de tineri muzicieni.

La festivalul de anul acesta numărul participanților a crescut cu 192 de copii.

Anul trecut, 2017, tinerii care au fost doar spectatori ai festivalului au fost inspirați de către muzicienii de vârsta lor și au promis că vor merge să studieze la școala muzicală. În acest an, 34 de elevi de clasa I au acompaniat la instrumente alți tineri muzicieni.

Organizatorii au pus în fața copiilor următoarea provocare: aceea de a fi capabili să acompanieze o piesă creștină. Cu ajutorul acestor acompaniamente au interpretat soliști, grupuri și toți cei prezenți la festival.

   Pentru cei 192 de copii care au acompaniat a fost o experiență emoționantă. Majoritatea lor făcea pentru prima dată acest lucru. Printre ei au fost și adolescenți care încă de la 13 ani acompaniază în fiecare Sabat imnurile din cadrul serviciilor divine din comunități.

Ansamblurile instrumentale au înfrumusețat în mod deosebit festivalul din acest an.

Fiecare participant a fost intervievat cu privire la influența muzicii asupra vieții lui și despre modul în care a depăși greutățile ce se ivesc în calea studierii unui instrument muzical. Copiii au vorbit despre bucuria pe care o au și despre sentimentele plăcute și pline de semnificație care îi încearcă atunci când sunt invitați să fie parte activă a întâlnirilor din cadrul bisericii.

Din cei 289 de copii care au cântat sub acompaniamentul unui instrument, 62 au răspuns provocării de a începe să studieze la școala muzicală.

Mottoul „Voi cânta Domnului! Îi voi cânta laude!”- a fost laitmotivul fiecărei întâlniri și i-a unit pe toți copiii în hotărârea de a-I sluji lui Dumnezeu cu darurile lor.

Atunci când medităm la Dumnezeu, la dragostea, ocrotirea, puterea și harul Său, inimile noastre se umplu de pace și liniște, de curaj și bucurie, iar credința în Mântuitorul se întărește și crește. Atunci când cântăm Domnului, Îl lăudăm cu instrumente, aceste simțăminte se întipăresc pentru mult timp în mintea noastră.

Organizatorii Festivalului de muzică pentru copii își doresc ca fiecare copil să învețe să Îi cânte Domnului, să Îl slăvească cu ajutorul instrumentelor muzicale!

Autorul articolului: Conducătorul Departamentului Slujirii Copiilor, Svetlana Belaia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.