Ted Wilson, președintele Bisericii mondiale a Adventiștilor de Ziua a Șaptea, cheamă la rugăciune pentru protecția de dezastrele naturale

Știri Sunday, 17 September 2017

„În ultima perioadă de timp și pe parcursul întregii istorii am fost martori ai efectelor distructive ale dezastrelor naturale și ale războaielor. Nu a trecut mult timp de când un taifun a distrus case și biserici în Insulele Vanuatu și Fiji. Am avut ocazia ca împreună cu Nancy, soția mea, să vedem biserici restaurate în insulele Vanuatu care erau capabile să reziste unui cutremur cu magnitudinea 5 pe scara Richter. Clădirile fuseseră restaurate de grupele de credincioși. Același lucru vom vedea și în Insulele Fiji, în noiembrie. Mulțumim lui Dumnezeu pentru ajutorul oferit de ADRA, de alte organizații ale bisericii în restaurarea acestor clădiri dar și pentru implicarea membrilor bisericii din întreaga lume care manifestă iubirea lui Isus în mod practic. Rugați-vă pentru adventiștii de ziua a șaptea care își mărturisesc credința ajutându-i pe semenii lor care au suferit în urma catastrofelor și care se află în mare nevoie în urma recentelor dezastre naturale.

Ațintiți-vă privirea la Isus în aceste vremuri grele, priviți la Cuvântul Său și la misiunea profetică la care este chemată biserica noastră. Rugați-vă neîncetat! Nu vă îndreptați atenția asupra neînțelegerilor din biserica dumneavoastră, din zona dumneavoastră sau din biserica mondială. Rugați-vă pentru poporul lui Dumnezeu din întreaga lume câtă vreme răspândim mesajul Bibliei și trăim slujind celor din jur. Rugați-vă pentru tinerii din biserica lui Dumnezeu pentru ca ei să Îi permită lui Dumnezeu să lucreze prin intermediul lor în chip minunat ca ei să poată mărturisi credința lor celor din jur și să țină piept influențelor care îi înconjoară. Rugați-vă pentru bărbați și femei pentru ca ei să se unească în răspândirea mesajului profetic prezentat în Sfânta Scriptură cu privire la cea de a doua venire. Nu adoptați învățături ciudate care nu au la bază Biblia. Studiați Biblia și urmați învățăturile și mustrările Spiritului Profetic.

Rugați-vă pentru cei care locuiesc în Diviziunea Inter-Americană și care au suferit în urma uraganului petrecut zilele acestea. Rugați-vă pentru cei care sunt în Diviziunea Nord-Americană. În Texas uraganul a făcut deja prăpăd și se așteaptă același lucru și pentru Florida, Georgia și Carolina de Sud. Eu mă rog pentru oamenii care locuiesc acolo. Rugați-vă pentru membri bisericii noastre, pentru organizațiile și instituțiile noastre din aceste teritorii. Uraganul Irma care vine în Florida poate să lovească la sediul Diviziunii Inter-Americane, a Conferinței de la Sud-Est și Florida, dar și asupra multor biserici și instituții. Eu m-am rugat pentru aceste organizații. Cu două Sabate în urmă am predicat la festivalul libertății religioase în partea de sud a Statului Florida, în Miami. Acest festival a fost organizat după Congresul Internațional al Asociației Libertății Religioase din orașul Fort-Lauderdale, care a avut un mare succes. Acum tot acest teritoriu poate fi distrus de stihiile naturii. Desigur, în timp, vom vedea opresiunea, persecuția pe motive religioase și dezastre naturale teribile. Despre aceasta ne spune Biblia și Spiritul Profetic și nu trebuie să ne temem! Să ne predăm în mâinile puternice ale lui Dumnezeu! Isus revine în curând!

Vreau să vă adresez încă o rugăminte specială pentru rugăciune care vizează Adunarea anuală a Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. La această sesiune ne vom concentra atenția asupra reînviorării și transformării, asupra misiunii în orașele mari, asupra programului „Implicarea tuturor credincioșilor”, asupra domeniului larg de slujire prin sănătate, asupra instruirii și păstrării membrilor bisericii, asupra unității în misiune și în biserică și asupra multor altor subiecte. Vă invit să vă rugați pentru ca cei care conduc biserica lui Dumnezeu să fie smeriți, slujitori credincioși pentru ca să împlinim cu umilință porunca divină de predicare a mesajului profetic de avertizare prin puterea Duhului Sfânt. Vă rog să înălțați rugăciuni sincere pentru reînviorare și transformare a vieților noastre și a întregii biserici. Rugați-vă pentru revărsarea Duhului Sfânt prin ploaia târzie.

Frații mei și surorile mele, Isus vine curând și dorește ca toți să predicăm solia pentru ultimul timp despre faptul că mântuirea poate fi posibilă numai prin El. Fie ca scopul lui Isus despre care citim în Ioan 9:4 să fie și scopul nostru, acum și până va veni El: „Cât este ziuă, trebuie să lucrez lucrările Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate să lucreze”.

Fie ca Domnul să binecuvânteze lucrarea pe care o facem și mărturia noastră pentru El atunci când noi, adventiștii de ziua a șaptea care locuim pe tot pământul ne rugăm pentru revărsarea Duhului Sfânt și pentru revenirea în curând a lui Isus.”

Ted Wilson, președintele Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.