GENERAŢIA DIN VREMEA SFÂRŞITULUI: 144 000 – 1

„Ştim, fraţi preaiubiţi de Dumnezeu, alegerea voastră.” (1 Tesaloniceni 1:4)M-am confruntat cu o întrebare simplă, la care se răspunde prin da sau nu. Poate că şi tu te-ai confruntat cu ea. Iat-o: Are Dumnezeu un alt standard pentru generaţia lui Isus din timpul sfârşitului faţă de cel pe care l-a avut pentru generaţiile anterioare? Există vreun standard de „transmutare” (pentru cei care vor ajunge în cer fără a gusta moartea) diferit de standardul „învierii” (pentru cei care vor fi înviaţi la revenirea lui Isus)? Poate zici: Cui îi pasă? Ce contează? Ei bine, dacă Dumnezeu are două standarde diferite pentru prietenii Săi, în funcţie de locul pe care l-au ocupat în istoria mântuirii – şi având în vedere că trăim timpul cel mai nesigur şi mai imprevizibil din istoria pământului, când generaţia noastră ar putea deveni şi ul­tima – atunci nu ţi-ai dori să ştii care este standardul lui Dumnezeu pentru generaţia din urmă a lui Isus? Desigur! Aşadar, să căutăm răspunsul.

Să vorbim despre cei 144 000. „Apoi m-am uitat şi iată că Mielul stătea pe Muntele Sionului şi împreună cu El stăteau o sută patruzeci şi patru de mii, care aveau scris pe frunte Numele Său şi Numele Tatălui Său” (Apocalipsa 14:1). Ai observat cât de contra curentului sunt aceşti prieteni ai lui Dumnezeu din timpul sfârşitului? 1. Ei au pe frunte Numele Lui, pe când restul lumii poartă semnul fiarei (13:16). 2. Ei cântă o cântare nouă (14:3), pe când restul lumii se complace în muzica Babilonului decăzut (18:22). 3. Ei nu se întinează cu marea desfrânată, pe când restul lumii cedează acestei alianţe geo-politico-religioase decăzute (18:3). 4. Ei Îl urmează pe Miel oriunde merge (14:4), pe când lumea întreagă se ia după fiară, în cadrul confederaţiei demonice de la sfârşitul timpului (13:3). 5. În gura lor nu s-a găsit minciună (14:5), pe când înşelăciu­nea şi subterfugiul sunt regula veacului (13:14). 6. Ei sunt fără vină (14:5) în mijlocul unei societăţi moral decăzute şi falimentare spiritual (18:4,5).

Evident, cei 144 000 ai lui Dumnezeu sunt generaţia lui Isus din pragul reve­nirii Sale. Dar sunt ei chemaţi la un standard mai înalt decât toţi cei aleşi care au trăit înaintea lor? Oricare ar fi răspunsul, este suficient de clar că sunt un popor împotriva curentului, cu o dragoste neclintită pentru Hristos. Aşa stând lucrurile, nu ţi-ai dori să faci şi tu parte dintre ei?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.