O AUDIENŢĂ LA CEL VEŞNIC – 4

„Prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi.” (Efeseni 3:20)

Astăzi vom privi la ultimele două domenii de binecuvântare a celor care studi­ază Scriptura.6. Profesional. Oare există vreun motiv pentru care Dumnezeu să nu-Şi poată binecuvânta prietenii şi în carieră? Întreabă-l pe Iosif, pe care Dumnezeu l-a promovat de la consilier deţinut la prim-ministru în numai trei ceasuri (dacă socotim timpul cât a fost tuns şi bărbierit)! Întreabă-l pe David, pe care Dumnezeu l-a ridicat de la poziţia de păstor umil la aceea de conducător naţional. Întreab-o pe Estera, pe care Dumnezeu a transformat-o dintr-o orfană adoptată în regina Imperiului Persan. Cuvântul lui Dumnezeu influențează vieţa profesională a prietenilor Săi. „Tinerii să îşi ia drept ghid Biblia şi să stea tari ca o stâncă de partea principiilor, iar atunci vor putea aspira la înălţimea realizărilor. Nu există limită pentru cunoaştere pe care ei să nu o poată atinge. Poţi aspira la ce îţi doreşti, însă va exista mereu o infinitate dincolo” (Signs of the Times, 4 martie 1889; sublinierea autorului). De ce nu? Când te împrieteneşti cu Cel Veşnic, limita este infinitul! Nu este acesta şi mesajul lui Pavel din textul de astăzi?

7. Spiritual. „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” (Psalmii 119:11). Domeniul şi nivelul de viaţă care contează cel mai mult pentru noi ţin de cele spirituale, nu-i aşa? Succesul pe frontul acesta este biruinţa cea mai mare în viaţă. Făgăduinţa lui David arată că memorarea Cuvântului lui Dumnezeu este „o baricadă puternică împotriva ispitei” (Educaţie, p. 190). Citeşte şi aceasta: „Tu poţi lupta împotriva vrăjmaşului, dar nu prin propria putere, ci prin puterea pe care Dumnezeu este oricând gata să ţi-o dea. Încrezându-te în Cuvântul Său, nu vei mai spune niciodată «nu pot»” (Căminul adventist, p. 357). Să nu spui niciodată „nu pot”? De ce nu? Pentru că „pot totul în Hristos care mă întăreşte” (Filipeni 4:13). Ai citit vreo făgăduinţă despre biruinţă mai încurajatoare decât aceasta? „În puterea (Bibliei), bărbaţi şi femei au rupt lanţurile obiceiului păcătos. Au renunţat la egoism. Cei care vorbeau murdar au devenit respectuoşi, beţivii şi-au păstrat minţile treze, cei destră­bălaţi au devenit curaţi. Suflete care au purtat asemănarea cu Satana au fost preschim­bate după chipul lui Dumnezeu. Această schimbare în sine este o minune a minunilor. Schimbarea pe care o produce Cuvântul este una dintre cele mai mari taine ale lumii.” (Educaţie, p. 171)

O minune a minunilor – cine nu şi-ar dori aşa ceva! Ştiind că Hristos a făgăduit să deschidă larg cerurile pentru a turna binecuvântări neegalate şi nedepăşite, există vreun motiv întemeiat pentru care tu şi eu să nu căutăm prietenia Sa prin Cuvântul Său, în fiecare zi a vieţii noastre?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.