Congresul Copiilor Pastorilor din Moldova

Știri Wednesday, 8 May 2024

    În perioada de 3-5 mai 2024, în Centrul Creștin «Adventus» s-a desfășurat Congresul Copiilor Pastorilor din cadrul Uniunii de Biserici din Moldova (UBM) cu genericul „Cine ești?”. Organizatorii programului au fost: conducătorul Asociației „Soția pastorului” din cadrul UBM – Leahu Maria – și secretarul Asociației Pastorale din cadrul UBM – Moldovanu Andrei.

    La congres au participat 80 de copii din toată Moldova, câțiva pastori, câteva soții de pastori și reprezentanții administrației Uniunii de Biserici din Moldova.

   Invitatul și speakerul special al programului a fost secretarul Asociației Pastorale din Uniunea Română – Marius Andrei, împreună cu familia sa. În fiecare zi, Dumnezeu a fost lăudat prin intonarea imnului taberei și prin diverse cântări de laudă.

   Copiii au fost împărțiți în 3 grupe conform vârstei: de la 1-7 ani, de la 8-13 ani și de la 14-25 de ani – au fost desfășurate ocupații aparte pentru fiecare grupă în parte.

 Programul a fost intens: seminare, jocuri, activități interactive, questuri și multe altele.

     Sâmbătă seara, copiii din fiecare grup au interpretat numere muzicale și au prezentat scenete doar prin mimici – o povestire din Biblie căreia i-au schimbat finalul ca să fie unul pozitiv, iar toți cei prezenți trebuiau să ghicească istoria pe care o prezentau ei.

    Pastorul Marius a răspuns la întrebările adolescenților și tinerilor și le-a spus cum să facă față diferitelor situații dificile.

    Aceste 3 zile au fost binecuvântate pentru copiii pastorilor – au reușit să se cunoască mai bine unii cu alții, să-și facă noi prieteni și să se distreze împreună.

    La finalul congresului, participanții și-au exprimat dorința de a participa la evenimente similare și în viitor!

   Mulțumim Domnului pentru astfel de întâlniri și pentru binecuvântările Sale!

Conducătorul Departamentului Comunicare al UBM, Leahu Natalia

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.