Festivalul de muzică pentru copii din or. Hîncești

Știri Thursday, 25 April 2024

Sâmbătă, 6 aprilie 2024, copiii din Biserica AZȘ din s. Logănești, Gura Galbenei, Ivanovca Nouă, Cimișlia, Nisporeni, Sărata Nouă, Iargara, Cociulia, Buțeni, Cărpineni, Porumbrei, s-au alăturat cu semenii lor din or. Hîncesti pentru a participa la Festivalul de muzică pentru copii  „Tot ce respiră să-L laude pe Domnul! ”Aleluia”.

Cântând la instrumente muzicale și  intonând imnuri creștine, fiecare dintre copii a încercat să-l slăvească pe Dumnezeu ca un Creator Mare și iubitor. Printre cei 115 participanți au fost 32 de copii, care cântau la instrumente muzicale, unii dintre ei au învățat deja să acompanieze și cântă în ansambluri instrumentale. 9 copii la acest festival

au fost iniţiaţi în Tineri Muzicieni. Anul trecut tocmai și-au anunțat visul de a studia la școala  muzicală și pentru prima dată, depășind entuziasmul, au participat ca muzicieni.

Toți au fost încântați de varietatea instrumentelor de sunet – flaut, clarnet, nai, vioară, pian, chitară, acordeon, clopotei, tobă, maracas!

Programul s-a încheiat cu un apel către copii să învețe să cânte la instrumente muzicale.

A fost rostită o rugăciune pentru fiecare dintre cei 35 de copii care au răspuns apelului să-și poată îndeplini visul de a deveni tanăr muzician!

Următoarea întâlnire a copiilor la Festivalul de muzică va avea loc sâmbătă – 17 aprilie la ora 16:00 în orașul Edineț.

Conducătorul Departamentului Copii în cadrul UBM, Belaia Svetlana

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.