Festivalul de muzică pentru copii din or. Comrat

Știri Wednesday, 17 April 2024

Sâmbătă, 13 aprilie 2024, copiii din bisericile AZȘ din or. Taraclia, Basarabeasca, Dezghingea, Congazcic, Chiriet-Lunga, Bașcalia, Beșalma, s-au alăturat colegilor lor din or. Comrat pentru a participa la Festivalul de muzică pentru copii «Tot ce respiră să-L laude pe Domnul! Aleluia”.

 Cântând la instrumente muzicale și intonând imnuri creștine, fiecare dintre copii a încercat să-l glorifice pe Dumnezeu ca un Creator mare și iubitor. Printre cei 76 de participanți s-au numărat 43 de copii care cântau la instrumente muzicale, unii dintre ei au învățat deja să acompanieze și să cânte ca parte a ansamblurilor instrumentale.

La acest Festival, 7 copii au fost inițiați în tineri muzicieni. Anul trecut, tocmai și-au anunțat visul de a studia la o școală muzicală, iar anul acesta, pentru prima dată, au depășit emoția și au participat ca muzicieni.

Am fost mulțumit de varietatea instrumentelor de sunet-flaut, flauturi bloc, clarnet, viori, nai, pian, chitară, acordeon —clopoței și, desigur, faptul că cei mai mici participanți aveau 4 ani.

Programul s-a încheiat cu un apel pentru copii să învețe să cânte la instrumente muzicale. Ne-am rugat ca fiecare dintre cei 20 de copii care au răspuns apelului să își poată îndeplini visul de a deveni un tânăr muzician!!

Următoarea întâlnire a copiilor la Festivalul de muzică va avea loc sâmbătă, 20 aprilie, ora 16:00, în orașul Hîncești.

Conducătorul Departamentului Comunicare, Belaia Svetlana

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.