„Fiul s-a întors la Tatăl”

Știri Tuesday, 16 April 2024

În perioada de 6-13 aprilie, în comunitatea Emmanuel din or. Tiraspol, a avut loc un program de evanghelizare pentru tineri pe care l-a petrecut  comunitatea locală cu sprijinul Adventist World Radio cu genericul „Puzzle”.

 Au fost organizate 8 întâlniri în care tinerii au avut ocazia de a studia o anumită temă în fiecare seară pentru a vedea în cele din urmă imaginea de ansamblu a unui credincios adevărat.

Programul s-a remarcat prin faptul că nu a fost doar un singur vorbitor, ci trei: pastorul comunității locale, Oleg Popescul, și vorbitori invitați: pastorii Burac Constantin și Robert Leahu.

În cadrul programului, vorbitorii au abordat subiecte importante pentru tineri, precum: Dumnezeu, spiritualitatea, natura umană, comportamentul creștin, mântuirea, Legea lui Dumnezeu, biserica și botezul.

Programul a inclus nu doar reflecții pe teme specifice, ci și discuții care au avut loc în jurul mesei la care tinerii și-au putut exprima opiniile pe o anumită team și să pună întrebări care îi interesează. În plus, în fiecare seară Domnul a fost lăudat prin muzică creștină și cântări instrumentale.

În fiecare seară, tinerii au participat la un concurs și au câștigat premii minunate – cărți care ne descoperă  pe Dumnezeu.

La sfârșitul fiecărei seri, tinerii stăteau la o masă comună, discutând împreună subiectul care a fost în acea seară. În general, putem spune că programul a reunit tineri nu doar din orașul Tiraspol, ci și din orașul Bender.

În total, între 20 și 32 de tineri au participat zilnic la program.  La toate cele 8 întâlniri ale programului au participat 8 dintre prieteni și invitați și 6 tineri din familii adventiste, dar care încă nu făcuseră un legământ cu Dumnezeu.

Comunitatea locală a jucat un rol important în program, deoarece 20 de membri ai bisericii din diferite localități au fost implicați în program.

Programul de evanghelizare pentru tineri s-a încheiat sâmbătă seara, 13 aprilie, cu tema: „Botezul”, care a constituit un eveniment important în viața comunității locale. Un tânăr care dorea să facă un legământ cu Dumnezeu a fost botezat prin scufundare completă în apă, dedicându-și viața slujirii lui Dumnezeu și oamenilor. Domnul Însuși l-a adus în casa Lui. Comunitatea locală l-a felicitat pe noul frate în Hristos, dându-i un certificat de botez, un album memorial bisericesc și cărți spirituale pentru creșterea spirituală personală. De asemenea, ca suvenir al programului și al zilei de botez, a fost prezentat un tablou cu imaginea unei cruci, care a fost decorat cu amprentele tuturor tinerilor care au participat la programul respectiv.

La sfârşitul programului dedicat botezului, pastorul bisericii locale a făcut un apel către tinerii care încă nu fuseseră botezaţi şi care ar dori să găsească iertarea şi mântuirea în Domnul. Un cuplu de tineri căsătoriţi şi două fete tinere, în total  4 persoane, au răspuns la acest apel. Printr-o rugăciune specială, pastorul L-a rugat pe Domnul să binecuvânteze decizia lor fermă și dorința de a nu se opri și de a-L urma cu încredere.

Departamentul Comunicare al bisericii AZȘ din or. Tiraspol «Emmanuel»

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.