Festivalul de muzică pentru copii din or. Cahul

Știri Friday, 12 April 2024

Sâmbătă, 6 aprilie 2024, copiii din Biserica AZȘ din or. Vulcănești, satul Colibași, satul Slobozia Mare, Alexandru-Iaon-Cuza, Văleni, Cîșlița-Prut, Tătărăști și Brînza s-au alăturat semenilor lor din or. Cahul pentru a participa la Festivalul de muzică pentru copii „Tot ce respiră să-L laude pe Domnul! Aleluia.”

 Cântând la instrumente muzicale și intonând imnuri creștine, fiecare dintre copii a încercat să-l glorifice pe Dumnezeu ca pe un Creator mare și iubitor. Printre cei 149 de participanți au fost 36 de copii care au cântat la instrumente muzicale, unii dintre ei au învățat deja să acompanieze la instrumente și să participle în ansambluri musicale.

 La acest Festival, 7 copii au fost consacrați ca Tineri Muzicieni. Anul trecut doar și-au exprimat dorința de a studia la o școală  muzicală, iar anul acesta, pentru prima dată, au depășit emoția și au participat ca muzicieni.

Ne-am bucurat de varietatea sunetelor instrumentelor — flaut, blockflöte, clarinet, fluier, vioară, pian, chitară. De asemenea, am fost frapați de profesionalismul orchestrei de copii din or. Vulcănesti si, bineinteles, de faptul că cei mai tineri participanti aveau doar 2-3 ani!

 Programul s-a încheiat cu un apel pentru copii să învețe să cânte la instrumente muzicale. Ne-am rugat ca fiecare dintre cei 30 de copii care au răspuns apelului să își poată îndeplini visul de a deveni un tânăr muzician!!

 

Următoarea întâlnire a copiilor la Festivalul de muzică va avea loc sâmbătă, 13 aprilie, ora 16:00, în orașul Comrat.

Conducătorul Departamentului Copii din cadrul UBM, Belaia Svetlana

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.