Pentru Domnul – gata oricând!

Știri Wednesday, 28 February 2024

Un serviciu special a avut loc în biserica AZȘ din or. Hîncești în ultimul Sabat de iarnă – 24.02.2024. A fost o sărbătoare dedicată exploratorilor, aventurierilor și familiilor acestora cât și a întregii biserici. Copiii au intonat cu mult entuziasm imnul exploratorilor și al aventurierilor.

Programul a fost condus de surorile Bașmacova Svetlana – directorul clubului Exploratori din cadrul UBM (Uniunii de Biserici din Moldova) și  Scurtu Ana – coordonatorul Explo pe câmpul Hîncești.

 Programul exploratorilor este elaborat de biserică și are drept scop dezvoltarea capacităților fizice, mintale, intelectuale, morale și spirituale ale copiilor pentru slava lui Dumnezeu. S-a vorbit despre lucrurile minunate pe care le învață copiii în cadrul întâlnirilor. Cei mici sunt impresionați de lucrurile din natură, le place să gătească și să studieze Scriptura.

Părinții au mulțumit Domnului pentru fiecare copil pe care l-au primit în dar și au făgăduit în fața bisericii că vor oferi copiilor o educație creștină. Copiii au promis și ei la rândul lor că vor asculta de Dumnezeu și de părinți și au rostit angajamentul aventurierilor și exploratorilor.

Au fost investiți 3 exploratori, apoi prezbiterul Ion Mămăligă a rostit rugăciunea de consacrare. De asemenea, a fost inaugurat un nou club de aventurieri – clubul Rubin – format din 14 copii care au fost consacrați și au primit cravata ca simbol al statutului lor.

Pastorul bisericii, Ilie Vîlcu, a rostit rugăciunea de consacrare a aventurierilor și a familiilor acestora rugându-L pe Dumnezeu să binecuvânteze părinții cu multă înțelepciune și răbdare ca să fie un model de credință pentru copiii lor, iar aventurierii să aibă o influență pozitivă asupra altor copii.

La sfârșitul programului, toți cei prezenți s-au delectat la o masă de părtășie. Au servit fructe, dulciuri și au petrecut clipe minunate împreună.

Conducătorul Departamentului Comunicare al bisericii AZȘ din or. Hîncești, Bordeianu Svetlana

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.