„Lasă ce-e rău, ia ce-i bun"

Știri Tuesday, 27 February 2024

Duminică, 25 februarie 2024, în parcul „Valea Morilor” din or. Chișinău, a fost desfășurat proiectul social „Lasă ce-e rău, ia ce-i bun”. În proiect au fost implicați tinerii din or. Chișinău și pastorii bisericii care au fost prezenți de această dată în calitate de „discipoli”. Proiectul a fost organizat în cadrul Școlii de evanghelizare de către Robert Leahu, conducătorul Departamentului Tineret al UBM (Uniunii de Biserici din Moldova).

Esența proiectului a fost următoarea. Mai multe persoane, înarmate cu afișe, au mers la oameni invitându-i să participe la un proiect unic. Cei care doreau puteau veni la masă unde erau pregătite două cutii de culoare albă și neagră. Fiecare putea să ia o bucățică de hârtie și să scrie pe ea lucruri rele pe care ar vrea să le lase în urmă, fie că era vorba de o amintire, un obicei, o calitate a caracterului sau poate chiar un obiect. Această foaie pe care erau scrise acele lucruri rele a fost lăsată în cutia neagră. Apoi, participantului i s-a cerut să ia din cutia albă o carte de vizită pe care era scrisă o făgăduință biblică, iar pe spatele ei era plasat un cod QR cu linkul site-ului de cursuri biblice. Participanților li s-a cerut să citească versetul biblic și să spună ce au înțeles. În acest fel, am pregătit persoana să împărtășească emoțiile și experiențele sale. Apoi le ofeream o bomboană și îi uram o zi bună. Merită să remarcăm că oamenii erau deschiși și intrau ușor în discuții.

Pe parcursul la o oră și jumătate, aproximativ 80 de persoane au participat la acest proiect. Au fost persoane care au promis să se înregistreze pe site și să urmeze cursurile biblice. Și absolut toți participanții au fost recunoscători pentru un astfel de proiect uimitor. Și, cel mai important, tinerii au fost inspirați și și-au exprimat dorința de a continua astfel de ieșiri. Fie ca Domnul Dumnezeul nostru să fie glorificat prin viața și slujirea noastră.

Conducătorul Departamentului Comunicare al UBM, Leahu Natalia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.