Conferința biblică de tineret în or. Grigoriopol

Știri Monday, 26 February 2024

Sâmbătă, 24 februarie 2024, comunitatea din Grigoriopol a fost gazda mai multor oaspeți. Sâmbăta aceasta, toți tinerii din câmpul Tiraspol s-au adunat în această comunitate. Tinerii au venit să-L laude pe Dumnezeu și să-I slujească din diferite locuri – de la Dnestrovsc până la Rîbnița – precum și din Căușeni.

Serviciul din Sabat a fost neobișnuit pentru comunitatea locală, deoarece întreg serviciul a fost condus de către tineri. Pe parcursul serviciului de dimineață, au fost interpretate 5 cântări de laudă de către tinerii din comunitățile orașelor Dnestrovsc, Rîbnita și Bender. Școala de Sabat a fost condusă de două surori din comunitatea Bender care au moderat întreaga întâlnire de studiere a Sfintei Scripturi, și anume a cărții Proverbelor. O tânără din Rîbnița a ținut predica pentru  cinci copii care au ascultat cu plăcere istorioara. Pastorul Oleg Popescul, din or. Tiraspol, a predicat în această dimineață și a vorbit despre realitatea marii lupte dintre Dumnezeu și Satana pentru inimile oamenilor și i-a îndemnat pe ascultători să continue să ducă această luptă și să nu fie pasivi. La sfârșitul serviciului divin, pastorii câmpului Tiraspol s-au unit în rugăciune. Cuvintele de binecuvântare au fost citite din Sfintele Scripturi de pastorul regional – Burac Constantin.

După serviciul de dimineață, frații și surorile comunității locale au organizat un prânz comun pentru toți cei prezenți.  Pastorul din comunitatea Căușeni, Gavriliță Mihail, i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru bucate.

Tinerii s-au adunat nu numai pentru închinarea generală, ci și pentru o conferință biblică. După prânz, deschizând serviciul cu o rugăciune, 34 de tineri au început conferința biblică. Tinerii au trecut teste individuale, iar apoi au participat la conferința desfășurată pe echipe. În afară de faptul că tinerii au ocupat locuri de frunte și au câștigat premii, și-au consolidat cunoștințele în practică și și-au pus bazele pentru a continua marea luptă. La sfârșitul serviciului, Valeriu Diligul, pastorul comunității din Dnestrovsc, i-a binecuvântat pe tineri în drum spre casă.

Pastorul Bisericii AZȘ din or. Tiraspol, Popescul Oleg

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.