Conferința biblică de tineret în or. Chișinău

Știri Wednesday, 7 February 2024

În data de 3 februarie 2024 în comunitatea ,,Efes” din orașul Chișinău s-au întrunit circa 70 tineri ai câmpului Chișinău ca să participe la conferința biblică pe baza cărții ,,Urmează-mă”  incluzând primele 12 capitole. La această victorină s-au alăturat tinerii bisericii locale, Adelaida, Betel, Maranata si tinerii bisericii din Orhei.

Victorina a avut loc în trei etape:

▪️Prima etapă ,,Loteria” includea 50 întrebări plasate pe monitor sub o cifra si fiecare echipă consecutiv alegînd câte o cifra la alegere se deschidea întrebarea respectivă, fie o frază, citat sau verset, alocîndu-se 30 de secunde fiecărei întrebări ca să se pregăteasca să răspundă verbal un reprezentat.

▪️A doua etapă ,, Alegerile” constituia alegerea variantei corecte de către fiecare echipa concomitent cu ridicarea cartonasului potrivit A,B,C pe baza întrebarilor plasate la monitor.

▪️A treia etapă ,, Lupta Căpitanilor” a fost o provocare frumoasă pentru liderii echipei, ieșind în față trebuia sa spună fiecare cateva versete alese în mod aleatoriu.

Şi ca de obicei, a fost prezentat sumarul rezultatelor obţinute echipelor  participante:

locul I – Tinerii din Biserica ,,Efes”

locul II – Tinerii din Biserica ,,Betel”

locul III – Tinerii din Orhei

Dupa afişarea rezultatelor şi înmânarea premiilor, tinerii şi pastorii au fost invitați în camera ,,Amicus” la un seminar despre relații ,,Dragoste & Pasiune”, invitatii speciali fiind familia Iurie și Natalia Duca si psihologul Miron Valentina. A fost un timp prielnic şi frumos, întrunindu-se toţi împreună. Apoi, a urmat timp „gustos”, masa cu diverse feluri de mâncare delicioase, preparate de surorile bisericii găzdașe. Apoi, tinerii au avut timp pentru comunicare, să se împărtăşească cu experienṭe.

Au profitat de momentele petrecute împreună, au pecetluit amintiri în albumele telefoanelor. Datorită acestui format, tinerii au avut posibilitate de a se cunoaşte mai bine.

Cu urări de bine, salutări şi rugăciune sinceră, tinerii şi-au luat rămas bun şi au plecat acasă.

Mulțumim Domnului că bate la inima tinerilor să-l caute ṣi să studieze Cuvântul Său!

 Galavschi Ana

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.