Școala Biblică în ciclul Evangheliei din s. Târșiței

Știri Friday, 12 January 2024

Pe data de 6 ianuarie 2024 în satul Târșiței, r-ul Telenești s-a încheiat una dintre cele cinci etape a Școlii Biblice în formarea ucenicilor. Această etapă a atins punctul culminant prin botezul a șase persoane.

     Pe parcursul anului 2023 biserica locală a participat la diferite acțiuni sociale, la  distribuirea literaturii creștine și la petrecerea lecțiilor biblice. Iar în perioada de 10 decembrie -16 decembrie 2023, în noul templu de închinare, a fost realizat un program de evanghelizare cu titlul ” Siguranță pentru orice vreme”, condus de pastorul  Alexandru Moldovanu.

    O deosebită bucurie a fost pentru cer și întreaga frățietate adventistă, când trei doamne din Chișinău și Flutura, împreună cu trei studenți, au hotărât să înceapă o viață nouă cu Isus și să încheie legământ cu Dumnezeu prin apa botezului.

După încheierea programului de evanghelizare a fost stabilită și data botezului. Așa dar, ziua de 6 ianuarie 2024, a devenit o zi însemnată pentru șase persoane, care s-au născut din nou.

    La sărbătoarea botezului au fost oaspeți din mai multe regiuni ale Moldovei. Printre ei, a fost familia pastorului Ilie Leahu, Alexandru Moldovanu și pastorul pensionar Nicolae Guțu cu soția sa.

De asemenea la eveniment au participat membrii grupului vocal din comunitatea AZȘ s. Iargara, care prin creațiile muzicale au transmis mesaje spirituale la cei prezenți.

    În cadrul orei de rugăciune, Maria Leahu, care este coordonatoarea departamentului slujirii femeilor UBM, a îndemnat femeile să-și folosească corect talentele, în slujirea plină de dragoste, pentru cei în nevoie. Mamele și bunicile au înălțat rugăciuni pentru copiii și nepoței, care au fost invitați în fața adunării.

    Mesajul biblic despre o viață nouă în Isus Hristos, a fost transmis de către  președintele UBM, Ilie Leahu. Această veste i-a îndemnat pe ascultători să-L urmeze pe Isus în fiecare zi.

    Înainte de a fi botezați, candidaților li s-au adresat anumite întrebări de către pastorul Alexandru Moldovanu. Dânșii au răspuns afirmativ la toate întrebările și au primit cu bucurie botezul prin scufundarea totală.    

    La chemarea pastorului Ilie Leahu de a-și preda viața lui Isus, au răspuns șase persoane, pentru care au fost înălțate rugăciuni de binecuvântare.

    Pentru comunitatea Târșiței, ziua de 6 ianuarie 2024 este un început a unei noi etape, pentru a păstra sufletele noilor botezați printr-o slujire sistematică de ucenicie.

  Apostolul Pavel spunea : Eu am sădit, Apolo a udat, dar DUMNEZEU A FĂCUT SĂ CREASCĂ (1 Corinteni 3:6).

Lăudat să fie Domnul, care Și-a scos slujitorii la sădit, udat și secerat!

  Conducătorul Departamentului de informație a bisericii AZȘ s. Târșiței, Igor Gurin

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.