La Zaocski a fost organizată o masă rotundă care a dezbătut provocările de bază cu care se confruntă Biserica Adventistă astăzi

Știri Tuesday, 7 November 2017

În data de 31 octombrie în cadrul universității adventiste din Zaocski a avut loc o masă rotundă sub genericul „Reformațiunea și contemporaneitatea: rezolvarea problemelor actuale ale Bisericii AZȘ de pe teritoriul Diviziunii Euro-Asia”, prilejuită de împlinirea a 500 de ani de la Reforma protestantă.

Această conferință este o premieră datorită faptului că a fost pentru prima dată organizată în această formă și pentru că a avut loc chiar în ziua în care s-au împlinit 500 de ani de la începutul Reformei. La această întâlnire a participat președintele Bisericii AZȘ – prezent la comitetul anual al DEA – dar și profesorii și studenții universității împreună cu reprezentanți ai comunităților locale.

Scopul acestei întâlniri a fost acela ca instituția de învățământ în care s-a desfășurat activitatea și conducerea Bisericii să aducă în discuție problemele și provocările de bază cu care se confruntă membri bisericii astăzi și împreună să găsească soluții la aceste probleme contemporane care vizează dezvoltarea pe termen lung a Bisericii în condițiile actuale.

La această întâlnire au fost prezentări cu privire la trei domenii de slujire a Bisericii: metode de creștere a Bisericii în condițiile actuale, căutarea unui stil teologic pentru Biserica Adventistă contemporană dar și întrebări care vizau modalitățile de implicare a tinerilor în slujire.

Prima parte a conferinței a fost consacrată importanței Reformațiunii pentru dezvoltarea Bisericii creștine, dar și întrebărilor cu privire la dezvoltarea misiunii în condițiile contemporane.

Koreșuk I. I., doctor în teologie practică, a menționat în prezentarea sa „Modalități de creștere a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea în cadrul Diviziunii Euro-Asia” un sortiment larg de metode și sfaturi care au fost puse în practică în lucrarea sa de slujire.

Prezentarea cu tema „Pauza antiohiană sau transformarea modelului de evanghelizare în creștinismul original”, susținută de președintele misiunii Rusia de Est Taraniuk J. P., a inclus descrierea bazelor profund biblice ale modelului contemporan de misiune, care-și găsește începuturile în biserica creștină din Antiohia.

Cea de a doua parte a dezbaterilor a fost consacrată subiectului important al căutării identității stilului teologiei adventiste și înțelegerea esenței închinării adventiste ca centru al evanghelizării săptămânale. În această secțiune au susținut prezentări conducătorul catedrei de educație muzicală din cadrul Universității din Zaocski, Rudoi E.L. și secretarul DEA Alexeenko V.V.

Cea de a treia parte a întâlniri a inclus dezbaterea cu privirea la modalitățile în care tinerii pot fi păstrați în Biserică și întrebări care vizau implicarea tinerilor în misiune, formarea și creșterea lor spirituală.

În prezentarea concluziilor la această întâlnire, secretarul Asociației pastorale a DEA, Kozakov V. A. a împărtășit propriile impresii cu privirea la ceea ce a auzit la această dezbatere și și-a manifestat încrederea că toate aceste idei și păreri care au fost spuse în cadrul acestei mese rotunde sunt de folos și sunt o binecuvântare pentru Biserica aflată pe teritoriul DEA.

Așa cum a menționat și pastorul Kozakov, dezbaterea problemelor cu care se confruntă Biserica astăzi este încă o dovadă a faptului că Reformațiunea continuă să fie actuală și astăzi iar noi ar trebui să fim deschiși influenței Duhului Sfânt pentru a putea să fim transformați și pentru ca Dumnezeu să ne poată folosi pe fiecare în aducerea la îndeplinire a misiunii Bisericii Sale din această lume.

Vitalie КАЦАЛ

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.