Zi de laudă și mulțumire în comunitatea Hîncești

Știri Saturday, 28 October 2017

Și anul acesta cei de la Hîncești au avut ocazia să se convingă că Dumnezeu este foarte bun, milos, îngăduitor și plin de binecuvântări pentru noi. Aceasta se poate observa cu ochiul liber pe parcursul întregului an, dar mai ales toamna. Cel mai important lucru este că fiecare din noi a avut ocazia să vadă cum Domnul s-a îngrijit de noi, cum ne-a binecuvântat cu ploaie, soare, căldură, răcoare și în final cu multă roadă.

Aș menționa că noi în Moldova avem o mare bogăție oferită de Domnul în exclusivitate – soluri foarte roditoare și câmpuri grase de cernoziom. Nicăieri în lume asta nu există, sau dacă există, nu este în aceeași măsură ca la noi. Ce bun este Domnul cu noi! El este Cel, care a creat toate lucrurile și care a dat și un gust deosebit fructelor și legumelor din Moldova! Ce gustoase sunt fructele și legumele la noi la Hîncești!

Ăsta este un motiv de bucurie pentru întreaga frățietate și pentru oaspeții și prietenii noștri, iar la 14 octombrie 2017, BAZȘ Hîncești a serbat o zi specială de laudă și mulțumire – Sărbătoarea Secerișului.

Copiii și tineretul comunității s-au pregătit minuțios pentru program: au amenajat frumos biserica; au lăudat pe Domnul prin cântări, poezii și scenete, astfel, exprimând recunoștință. După programul solemn, toți oaspeții și prietenii comunității au avut parte de o masă de părtășie cu bucate sănătoase, pregătite cu multă dragoste și grijă de către surorile comunității. De la masă n-au lipsit nici fructele dulci și catifelate. Un moment surpriză a sărbătorii a fost prezența unui strugure gigant din cea mai gustoasă poamă, acele bobițe efectiv se topeau în gură.

Sărbătoarea Secerișului este o zi de bucurie, părtășie, laudă și mulțumire adresate Domnului nostru Isus Hristos,  Cel care a făcut absolut totul pentru ca noi să fim cu adevărat fericiți, împliniți și să avem mult belșug!

”Să ții sărbătoarea secerișului, a celor dintâi roade din munca ta, din ceea ce vei semăna pe câmp; și să ții sărbătoarea strângerii roadelor, la sfârșitul anului, când vei strânge de pe câmp rodul muncii tale” (Exodul 23:16).

”Să prăznuiești sărbătoarea șapte zile în cinstea Domnului, Dumnezeului tău, în locul pe care-l va alege Domnul; căci Domnul, Dumnezeul tău te va binecuvânta în toate rodirile tale și în tot lucrul mâinilor tale, și de aceea să fii vesel”  (Deutronom 16:15).

”Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic: Bucurați-vă! ” (Filipeni 4:4).

Departamentul Informații al BAZ, Hîncești

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.