Comunitatea din Tiraspol a organizat de 1 iunie o adevărată sărbătoare pentru copiii din oraș

Știri Tuesday, 6 June 2017

Mai mult de 200 de copii au participat la proiectul „Orășelul copiilor”, organizat de Biserica Adventistă. A fost un timp al noilor descoperiri, al bucuriei și al fericirii pentru tinerii care au participat.

 Or. Tiraspol, Transnistria, 1 iunie 2017

Ziua Copilului este sărbătorită cu mult fast de către locuitorii orașului Tiraspol și de către vizitatori. Conform tradiției, adventiștii organizează în parcul „Libertății” „Orășelul copiilor”. Mai mult de două sute de băieți și fete se transformă în locuitorii lui temporari. Copiii primesc, asemenea celor  maturi, buletine și permise, se familiarizează cu legile orașului, învață la școala auto, dau examen pentru a verifica cunoașterea regulilor de circulație, fac cunoștință cu programul poștei, pieței, sunt instruiți pentru a oferi primul ajutor medical, frecventează și școala, biserica, învățând lucruri noi. Fiecare este client la bancă și primește niște bani speciali, iar magazinul este deschis pentru a-i primi în schimbul mărfurilor pentru copii. La stadion copiii pun în valoare condiția lor fizică. La aeroport se pun în locul constructorilor de avioane, de elicoptere sau al piloților.

După părerea participanților, cea mai interesantă activitatea este cea de la școala auto, atât pentru băieți cât și pentru fete. În cartea cu opiniile participanților, copiii au scris impresiile avute în orășel și au mulțumit pentru ceea ce le-a plăcut cel mai mult. Una dintre participante a scris: „Aici sunt oameni buni. Mulțumesc!”

Cel mai des puteau fi citite cuvintele: „Ne-a plăcut totul foarte mult! Extraordinar! Super!”

    1 comments

  • | Sunday, 16 July 2017 at 18:55

    Супер проект! Слава Богу!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.