Dieta bazată pe fibre în luptă împotriva cancerului

Departamentul Sănătate Friday, 24 February 2017

Dacă vreți să obțineți victorie în lupta împotriva cancerului, trebuie să consumați alimente care vă vor ajuta în această încercare. Este vorba despre alimentele bogate în fibre.

Luați aminte la mulțimea prezentatorilor de televiziune care totdeauna vorbesc despre cât de mare nevoie are organismul dumneavoastră de o dietă bogată în fibre. Să știți că au dreptate. Dieta bogată în fibre este esențială pentru prevenirea cancerului pentru că are proprietăți astringente și ajută organismul să elimine elementele chimice care favorizează bolile oncologice. De exemplu, cercetările au indicat faptul faptul că, la femeile a căror dietă conține multe alimente bogate în fibre, riscul apariției cancerului de sân este mult mai mic. În Finlanda oamenii mănâncă foarte multe grăsimi. Totuși numărul femeilor care suferă de cancer de sân este mai mic decât în alte țări dezvoltate, pentru că aici se consumă și foarte multe alimente bogate în fibre.

Un consum mai mare de alimente cu un conținut ridicat de fibre micșorează nivelul de estrogen din organism, mărește densitatea fecalelor, în acest fel ele se elimină mai repede și este scurtat timpul în care toxinele sunt în contact cu pereții intestinului gros. Un exemplu de aliment bogat în fibre este membrana celulară a citricelor, care are efecte anticanceroase foarte puternice. Aceasta învinge boala prin faptul că împiedică celulele canceroase să se răspândească în țesuturi. Și produsele din soia luptă împotriva apariției cancerului.

Fibrele alimentare se găsesc sub diferite forme. Alegeți care tip de alimente bogate în fibre vă place și consumați-l zilnic. Eu personal prefer semințele de in. Poate că dumneavoastră preferați fulgii de ovăz, în care fibrele alimentare se găsesc din belșug.

7 surse principale de fibre

  1. Tărâțele
  2. Celuloza – coaja legumelor și fructelor
  3. Rășini – gumă guar
  4. Hemiceluloza – mere, banane, porumb, leguminoase, sfeclă, ardei, pâine din făină integrală.
  5. Lignină – nuci braziliene, morcovi, leguminoase verzi, fasole, piersici, cartofi, căpșuni.
  6. Mucilagiu – muguri verzi, tătăneasă, in.
  7. Pectină – mere, varză, morcovi, sfeclă.

Don Colbert, „Leacuri biblice pentru cancer”.

Revista «Ваши ключи к здоровью» № 02 (74) Februarie 2017.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.