Membrii bisericii AZȘ din Comrat au vizitat copiii invalizi din centrul „Fidanjic”

Predici și articole Thursday, 26 January 2017

Tinerii din Comrat , împreună cu grupa de copii cu vârste cuprinse între 5-7 ani, au vizitat centrul copiilor invalizi ”Fidanjic”, unde se află în îngrijire copiii cu nevoi speciale.

Or. Comrat, Moldova, Ianuarie 2017

Centrul este proiectat pentru a putea oferi îngrijire unui număr de 25 de copii cu vârste cuprinse între 7-18 ani. Îndatoririle de bază ale centrului sunt următoarele: protejarea socială a copiilor și prezentarea drepturilor și a posibilităților pe care le au, dezvoltarea lor intelectuală, cu accent pus pe îndreptarea greșelilor făcute în dezvoltarea lor de până acum și pe caracteristicile particulare ale fiecăruia. De asemenea educarea părinților pentru a se ocupa în mod corect de copilul cu nevoi speciale. Activitatea preferată a  copiilor este împletirea mărgelelor (biser).

Copiii bisericii AZȘ din Comrat au cântat câteva imnuri și au spus poezii, bucurându-i pe ascultători, atât pe copii cât și pe părinții și educatorii lor.

Cei care au dorit au donat bani pentru achiziționarea unei imprimante color. Cu ajutorul lui educatorii vor putea imprima fotografii ale copiilor și vor putea pregăti materiale necesare în format color.

Prezbiterul bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a mulțumit educatorilor și conducerii centrului pentru activitatea lor grea și plină de dăruire.

Voluntarii din cadrul bisericii din Comrat și-au propus ca astfel de evenimente să fie organizate sistematic și să ofere ajutor centrului, după puterile lor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.