3 sfaturi pentru a avea o familie fericită

Predici și articole Tuesday, 20 December 2016

Atât cei tineri, cât și cuplurile cu experiență întâmpină dificultăți în familie. În astfel de momente se ridică întrebarea: „Am ales corect partenerul de viață?”. Vă propunem doar trei sfaturi care vă vor ajuta să aveți o familie fericită.

  1. Nu încetați să vă admirați unul pe altul. Cred că nu vă va fi greu să rețineți acest sfat. Primele cuvinte rostite de un om, și notate în Biblie, sunt cele spuse de un bărbat – cuvinte de admirație, de uimire la adresa iubitei sale: „Iată pe cea care este os din oasele mele și carne din carnea mea; se va numi femeie, pentru că a fost luată din bărbat” (Gen. 2:23). Traducerea sinodală (în lb. rusă) nu redă așa de bine intensitatea uimirii lui Adam. Alte traduceri redau mult mai bine ceea ce a simțit Adam atunci când Dumnezeu i-a adus-o pe Eva, folosind cuvintele: „Iată în sfârșit pe cea care este os din oasele mele și carne din carnea mea”. Adam se minunează și, văzând frumusețea Evei, exprimă uimirea sa.

Este foarte interesant să remarcăm faptul că Biblia începe printr-o prezentare în proză a istoriei creației și prima poezie este alcătuită chiar din aceste cuvinte ale lui Adam. Era atât de uimit de frumusețea Evei că nu a putut să redea aceasta folosind un limbaj obișnuit.

Minunați-vă unul de altul. Faceți-vă un obicei din a nu începe și a nu sfârși nicio zi fără să vă minunați și fără să împărtășiți această uimire pe care o simțiți unul față de celălalt. Bineînțeles că toți avem calități și defecte, depinde de dumneavoastră asupra a ce vă veți îndrepta atenția. De ceea este bine să nu uitați: nu lăsați nimic să vă determine să încetați a vă mai minuna unul de altul. Dacă se va întâmpla să nu vă mai ajungă epitetele pentru a vă exprima, citiți capitolul 7 din cartea Cântarea Cântărilor din Biblie.

  1. Vom primi numai dacă vom dărui. Este regula de aur a unei familii fericite. Dacă vrem să fim iubiți, mângâiați, să ni se acorde atenție, să se manifeste grijă față de noi, trebuie ca mai întâi să oferim toate acestea partenerului nostru. Adam, plin de uimire, a spus: „Iată pe cea care este os din oasele mele și carne din carnea mea;”. Cu alte cuvinte el a spus: „Ea este asemenea mie. Noi suntem una.” Bazându-se pe acest argument, apostolul Pavel spune: „Tot aşa trebuie să-şi iubească şi bărbaţii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine îşi iubeşte nevasta se iubeşte pe sine însuşi” (Efeseni 5:28). De azi înainte va trebui să ai aceiași însărcinare zilnică: cum voi putea eu astăzi să îmi fac fericită soția, atunci și ea va gândi în același fel. În acest fel oferind veți primi, pentru că cel ce își iubește soția se iubește pe sine însuși. Când le slujim altora, adunăm pentru noi.
  2. Dumnezeu este izvorul iubirii. Din acest motiv este foarte bine dacă veniți la biserică pentru a cere binecuvântarea lui Dumnezeu. Dacă veți face acest lucru în fiecare zi a căsniciei voastre, în fiecare dimineață, plecându-vă pe genunchi la altarul lui Dumnezeu în casa voastră, veți fi cel mai fericit cuplu din această lume.

Artur Ștele

Ziarul „Comoara Ascunsă”, No. 12 (236), Decembrie 2016

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.