DUMNEZEU ÎNVINGE! Fotbalist adventist care a semnat un contract în care sâmbăta este zi liberă

Predici și articole Tuesday, 20 December 2016

În luna Aprilie a acestui an, revista noastră a publicat un articol despre portarul brazilian Carlos Vitor da Costa Ressurreição, care juca la clubul brazilian Londrina Sporte Clube. Acesta, fiind adventist de ziua a șaptea, a refuzat semnarea unui contract avantajos pentru a se putea odihni în Sabat. Astăzi, goalkeeper-ul se întoarce pe teren, având un contract care prevede, în mod oficial, ziua de sâmbătă ca zi liberă.

Site-ul logosinfo.org informează:

Un angajat al clubului, și el păzitor al Sabatului, i-a ușurat lui Carlos Vitor da Costa Ressurreição

drumul spre reîntoarcerea în fotbalul profesionist.

Fizioterapeutul adventist, care lucra la clubul de fotbal al statului brazilian Parana, i-a înlesnit întâmplător drumul lui Carlos Vitor, un portar profesionist, botezat de curând în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, pentru a se reîntoarce pe terenul de fotbal, cu un contract în care se stipulează faptul că sâmbăta este zi liberă.

Paraná Soccer Technical Center Club (PSTC) care își are bazele în orașul Cornelio Procopio, aflat în sudul statului brazilian Paraná, a luat legătura cu Carlos Vitor da Costa Ressurreição având un contract în care se stipula deja faptul că sâmbăta este zi liberă.

La cei 31 de ani ai săi, Ressurreição a ocupat, cu câteva luni în urmă, primele pagini ale ziarelor braziliene atunci când, în urma studiului personal și a primirii adevărului biblic cu privire la Sabatul zilei a șaptea, a luat hotărârea de a nu se mai antrena și a nu mai juca în zilele de sâmbătă. Urmând exemplul lui Isus, adventiștii din întreaga lume se abțin de la a face lucruri obișnuite în această zi și o sfințesc, consacrând orele ei dezvoltării relațiilor interumane. Hotărârea pe care a luat-o portarul i-a determinat pe cei de la Londrina Sporte Clube să nu mai prelungească contractul cu acesta, contract care a expirat la sfârșitul lunii mai.

„Nu mă așteptam să mă întorc atât de repede pe teren, după experiența pe care am avut-o la clubul la care am jucat” – a spus Ressurreição, în interviul acordat agenției de presă ASN a Diviziunii sud-americane. „Mă gândeam că nimeni nu îmi va mai propune să joc fotbal profesionist!”.

Totuși, cu aproape o lună în urmă, Ressurreição a hotărât să prezinte această dorință, aproape imposibilă, în rugăciune fierbinte înaintea lui Dumnezeu.

„Am simțit că pot să fiu un sportiv credincios, adventist de ziua a șaptea și, în același timp, să fiu o lumină în lumea fotbalului”, a explicat Ressurreição. „Dar nu am luat legătura cu nici un club pentru a reîncepe lucrul. Nu m-am întâlnit cu nici un agent; nu am vorbit cu nimeni, doar m-am rugat”, a adăugat el.

Ressurreição nici nu și-a imaginat în ce fel va primi răspuns la rugăciune și nici cât de repede se va întâmpla aceasta. Pentru portar era de ajuns că a primit un răspuns din partea lui Dumnezeu.

„Cu câteva zile în urmă mi-a sunat telefonul, a povestit el, era președintele clubului PSTC, care îmi propunea semnarea unui contract care includea un punct în care era prevăzut Sabatul liber”.

Ressurreição consideră acest fapt ca fiind o minune și o mărturie despre puterea rugăciunii.

„Eu nu am făcut nimic altceva decât să mă rog, a spus Ressurreição. Nici măcar nu a fost nevoie să explic situația. Fizioterapeutul clubului este adventist de ziua a șaptea, cei de la club știau foarte bine pe cine primesc.”

Privind spre viitor, la meciurile pe care le va juca pentru PSTC, Ressurreição vede posibilități mari de a mărturisi pentru Dumnezeu.

„Talentul pe care îl am este și modul în care pot să slujesc, spune portarul. Poate că Dumnezeu mi-a deschis această ușă pentru ca mulți să audă vestea Evangheliei și cele Zece Porunci ale lui Dumnezeu. Eu nu știu cum, pur și simplu cred că, dacă voi trăi conform convingerilor mele, nu există nicio limită pentru ceea ce poate face Dumnezeu.”

Gustavo Cidral

După un material din Adventist Review

Citiți și:

Modul în care un fotbalist polonez, păzitor al Sabatului, a devenit evanghelist

Ziarul „Comoara Ascunsă”, Decembrie 2016

    2 comments

  • | Thursday, 11 January 2024 at 11:58

    Ce sa facem cu membrii BAZS care lucrează sâmbăta la azile de bătrâni și spitale? În comunitatea unde merg sunt 3.

    • | Tuesday, 23 April 2024 at 11:17

      Întrebați pe pastorul local.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.