GENERAŢIA LUI ISUS: PUNCTUL DE FIERBERE

„Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: «Vino şi să pătrundem până la straja acestor netăiaţi împrejur. Poate că Domnul va lucra pentru noi, căci nimic nu împiedică pe Domnul să dea izbăvire printr-un mic număr ca şi printr-un mare număr.»” (1 Samuel 14:6)

În bestsellerul The Tipping Point: How Little Things Can Make a Big Difference, (Când lucrurile mărunte au efecte importante), Malcolm Gladwell examinează cheia strategică spre curentele culturale. El concluzionează că schimbarea socială masivă se comportă asemenea unei epidemii de virus (gripă, rubeolă, SIDA). Nu este nevoie decât de un singur virus cu capacitatea de a invada un organism şi, în contextul potrivit, acesta poate exploda într-o multiplicare exponenţială până când întreaga po­pulaţie este infectată. Pentru a ilustra procesul acesta al progresiei geometrice, Gladwe­ll ia o foaie de hârtie şi o împătureşte în două. Este acum foaia de două ori mai groasă decât înainte? (Nu este o întrebare încuietoare.) Da. Apoi o împătureşte încă o dată. Acum este foaia de patru ori mai groasă? Da. Dacă ai putea să împăturești foaia de cincizeci de ori, cât de groasă ar fi? Cred că de câţiva centimetri; un prieten a presupus: 300 de metri. Care este răspunsul? Grosimea s-ar întinde de la Pământ la Soare. Dar dacă ai împături foaia de cincizeci şi una de ori? Atunci grosimea ar fi de la Pământ la Soare şi înapoi. Ceva foarte mic – poate o idee, o persoană sau chiar o mişcare – dacă va avea condiţii să se reitereze, poate ajunge să afecteze sau să influenţeze întreaga lume!

Erau doar doi tineri – Ionatan şi scutierul său –, însă doar de ei a avut nevoie Dumnezeu pentru a atinge inima fricoasă a armatei israelite. Doi tineri târându-se mână în mână pe stânca stăpânită de duşmani au demonstrat credinţa radicală şi cura­jul extraordinar despre care Cerul ştia că vor răsturna rândurile şi ordinea inamicului. Cine nu poate admira curajul lui Ionatan care i-a strigat tovarăşului său de arme: „Vino şi să pătrundem…, căci nimic nu împiedică pe Domnul să dea izbăvire printr-un mic număr ca şi printr-un mare număr” (1 Samuel 14:6).

Veşti bune pentru cei aleşi care, asemenea lui Ionatan, vor avea nevoie ca Dum­nezeu să le dea progresia geometrică pentru a împlini lucrarea la sfârşitul timpului. Cum altfel va fi atinsă o întreagă generaţie pentru Hristos, în câteva săptămâni? „După aceea, am văzut coborându-se din cer un alt înger, care avea o mare putere; şi pământul s-a luminat de slava lui” (Apocalipsa 17:1). Dacă prima Cincizecime a început cu o mână de oameni, nu ar putea începe şi ultima Cincizecime în acelaşi fel? Dumnezeu nu are nevoie de milioane în ceasul acesta al încheierii istoriei pământului. El nu are nevoie decât de doi oameni ca tine. Şi, dacă nu va găsi doi, va fi de ajuns şi unul, chiar dacă va fi un băiat împotriva uriaşului pentru slava lui Dumnezeu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.