GENERAŢIA LUI ISUS: „SUNTEM ATRAŞI”

„Îndată Duhul a mânat pe Isus în pustie.” (Marcu 1:12)Compania de automobile Nissan şi-a promovat creaţiile strălucitoare prin slo­ganul publicitar: „Suntem conduşi!” Desigur, cu toţii ne lăsăm conduşi de ceva. Unii dintre noi sunt conduşi de nevoia de a fi iubiţi şi acceptaţi. Alţii sunt conduşi de nevoia de a fi apreciaţi şi aplaudaţi. Iar alţii sunt conduşi de nevoia de a-i mulţumi mereu pe cei dragi: pe părinţi, pe soţ sau soţie, pe angajator, chiar şi pe cei care nu mai sunt cu noi decât în amintiri. Însă, ca să nu concluzionăm că este greşit din punct de vedere moral să te laşi condus, textul nostru de astăzi ne reaminteşte că Însuşi Isus a fost condus – nu de capriciile emoţionale care ne conduc pe noi, cu siguranţă, ci de Însuşi Duhul Sfânt. Sunt uimit mereu când citesc următorul gând inspirator des­pre viaţa lui Isus: „Dimineaţă după dimineaţă, din ceasurile petrecute cu Dumnezeu, El venea ca să aducă oamenilor lumina cerului. El primea zilnic un nou botez cu Duhul Sfânt” (Parabolele Domnului Hristos, p. 139; sublinierea autorului). Ai înţeles? Zilnic El era umplut de puterea măreaţă a celei de-a treia Persoane a Dumnezeirii. Viaţa condu­să de Duhul Sfânt era căutarea şi experienţa zilnică a lui Isus. O, dacă toţi ne-am lăsa conduşi în acelaşi mod!

Dar de ce este darul acesta esenţial, mai ales pentru cei aleşi? Simplu. Du­hul Sfânt este secretul divin pentru viaţa cu Hristos pe care trebuie să o trăiască cei 144 000 chiar înaintea revenirii Sale. Observă cum descrie cartea Hristos, Lumina lu­mii această experienţă de tip cauză-efect: „Duhul Sfânt este adierea vieţii spirituale în suflet. Împărtăşirea Duhului este împărtăşirea vieţii lui Hristos” (Hristos, Lumina lumii, p. 805; sublinierea autorului). Într-o lume în care eroii cei mai populari ai omenirii au câte o stea pe Hall of Fame de la Hollywood, Dumnezeu ridică o nouă generaţie, con­dusă de un model radical diferit şi infinit mai înalt de Erou. În limba engleză există un imn extrem de sugestiv: „Să fiu ca Isus, acesta este cântecul meu, acasă şi în mulţime; Să fiu ca Isus, din zori şi până-n seară! Voi fi ca Isus.” Acestea ar putea fi versurile cântecu­lui generaţiei lui Isus, simple, dar închinate rugăciunii. O viaţă condusă de Duhul Sfânt este răspunsul, căci numai atunci când Duhul ne conduce putem atinge destinaţia unei vieţi alături de Hristos.

Aşadar, te gândeşti cumva ce cadou să-i oferi de Crăciun unei persoane care are de toate? Vrei să alegi cadoul ideal pentru tine însuţi? Ce spui de darul care cuprinde în sine toate binecuvântările (vezi Hristos, Lumina lumii, p. 672)? Ce rugăciune mai puternică ar putea înălţa generaţia lui Isus aflată în pragul veşniciei? Să-I cerem lui Isus darul acesta chiar acum.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.