PATRU SECRETE PENTRU A SUPRAVIEŢUI VIITORULUI CUTREMUR ECONOMIC – 3

„Iată că securea a şi fost înfiptă la rădăcina pomilor, deci orice pom care nu face rod bun va fi tăiat şi aruncat în foc.” (Matei 3:10)Ţi-ar plăcea să fii unul dintre prietenii apropiaţi ai lui Warren Buffet – omul care a debutat ca vânzător ambulant de ziare şi a sfârşit fiind cel mai bogat om de pe pământ (cu o avere netă estimată la şaizeci şi două de miliarde de dolari)? Îţi poţi imagina cum, într-o zi, ţi-ar dărui cartea sa de vizită, cu un număr de telefon şi cu menţiunea: „Dacă ai vreodată nevoie de mine”? Cum ai putea păstra secretă prietenia cu el?

Dumnezeu este mai bogat decât Warren Buffet. El a spus: „Al Meu este argintul şi al Meu este aurul” (Hagai 2:8) şi se pare că s-a referit la TOT argintul şi aurul. „Căci ale Mele sunt toate dobitoacele pădurilor, toate fiarele munţilor cu miile lor” (Psalmii 50:10) şi, după informaţiile pe care le avem, chiar şi dealurile pe care pasc animalele sunt ale Lui. „Al Domnului este pământul, cu tot ce este pe el, lumea şi cei ce o locu­iesc!” (Psalmii 24:1). Maltbie Babcock a compus un imn despre acest adevăr: „Aceasta este lumea Tatălui meu.” Nu ţi-ai dori să fii unul dintre prietenii apropiaţi ai lui Dum­nezeu? Să porţi în inima ta numărul său, în cazul în care vei avea nevoie? Cum ai putea păstra secretă prietenia ta cu El? Stăpânirea lui Dumnezeu asupra întregului univers este adevărul din spatele celui de-al treilea secret.

Secretul 3. Numeşte-L pe Dumnezeu director executiv, financiar şi operaţional. Dumnezeu Se oferă să fie 3 în 1 pentru tine. Noi primim cu bucurie (cine nu ar face-o?) şi cu umilinţă (vrei să te alături mie?) oferta generoasă printr-o singură semnătură, pe plicul de zecime. Încă de la început, zecimea a fost definită ca a zecea parte din veniturile noastre închinată exclusiv lui Dumnezeu, care ne-a ajutat să câştigăm totul. Este un principiu împotriva firii, mai ales pentru cei care trec prin dificultăţi financiare. Însă adevărul este că nu ne permitem să nu dăm zecime. Moise le-a reamintit celor aleşi: „Eu v-am călăuzit patruzeci de ani în pustiu; hainele nu vi s-au învechit pe voi şi încălţămintea nu vi s-a învechit în picior” (Deuteronomul 29:5). Anvelopele rezistă mai mult, banii ajung mai bine – nu pot explica cum Îşi împlineşte Dumnezeu făgăduinţa din textul nostru de astăzi. Tot ce ştiu din experienţă personală este că nu ai pe nimeni mai puternic de partea ta în mijlocul crizei financiare. Deci oferă-I astăzi semnătura ta!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.