PATRU SECRETE PENTRU A SUPRAVIEŢUI VIITORULUI CUTREMUR ECONOMIC – 2

„Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos.” (Filipeni 4:19)Te-ai întrebat vreodată de ce s-au inventat reclamele? Odată, am citit o carte scrisă de fostul director de publicitate Jerry Mander. Titlul ei sugera premise­le – Patru argumente pentru eliminarea televiziunii. El arată în carte un lucru care m-a urmărit timp de mai mulţi ani. Scopul dominant al reclamei este să-i creeze privitorului o stare de nemulţumire. Gândeşte-te: am nevoie de reclamă ca să-mi amin­tesc că trebuie să mănânc şi să mă îmbrac? Am nevoie de reclamă ca să-mi amintesc că trebuie să mă spăl pe dinţi sau pe mâini sau că trebuie să-mi spăl hainele? Nu prea! Reclamele caută să ne vândă ceea ce nu am cumpăra dacă nu am vedea spotul. Ele creează o criză de nemulţumire: „Trebuie să am iPhone-ul, să conduc un SUV, să port jeanşi din brandul acesta.” Şi astfel cumpărăm mai mult decât avem nevoie. Însă plătim un preţ mult mai mare pentru a avea mai mult, deşi suntem veşnic nesatisfăcuţi.

Secretul 2. Descoperă bucuria mulţumirii. (Presupun că privitul într-o măsu­ră mai mică la televizor este una dintre implicaţii). Nu este suficient să ieşi din datorii, trebuie şi să nu intri. Ce ne va feri de vraja bulevardelor, mai ales în sezonul sărbăto­rilor? „Căci m-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc. Ştiu să trăiesc smerit şi ştiu să trăiesc în belşug. În totul şi pretutindeni m-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă” (Filipeni 4:11,12). Vezi tu, mulţumirea este o stare de spirit bazată pe un stil simplu de viaţă. Pavel nu era budist. El a fost un urmaş al lui Hristos, care a învăţat să fie fericit şi mulţumit cu orice avea sau nu avea. „Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos” (versetul 19). Este o făgăduinţă că ni se vor împlini toate nevoile, nu toate dorinţele. Dacă ne reducem dorinţele, ne vom mulţumi să ne punem încrederea în Dumnezeu pentru nevoile noastre.

„Întreaga comoară a cerului este pusă la îndemâna celor pe care El caută să-i salveze. După ce a adunat bogăţiile universului şi a deschis izvoarele puterilor nesfâr­şite, le predă în mâinile lui Hristos şi zice: «Toate acestea sunt pentru om. Foloseşte aceste daruri ca să-l convingi că nu există iubire mai mare ca a Mea pe pământ sau în cer. Îşi va găsi cea mai mare fericire iubindu-Mă pe Mine»” (Hristos, Lumina lumii, p. 57). Cunoşti vreun prieten mai drag spre care să-ţi îndrepţi încrederea şi dragostea?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.