FACTORUL ISAHAR – 4

„El le-a răspuns: «Nu este treaba voastră să ştiţi vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa.»” (Faptele apostolilor 1:7)Ieri am abordat trei modalităţi prin care poţi cultiva darul discernământului. Astăzi vom mai privi spre încă două.

4. Evită să stabileşti date. Singurul din univers care cunoaşte ziua revenirii lui Isus, notată cu roşu în calendarul ceresc, este Tatăl, aşa le-a spus Isus ucenicilor. Ori­cine altcineva vine să aducă o „nouă lumină” asupra unei date trebuie privit cu circum­specţie. „Vegheaţi dar, pentru că nu ştiţi în ce zi va veni Domnul vostru” (Matei 24:42). Însă dincolo de aceasta, nu uita că sfârşitul este aproape!

Cercetătorul Chris Martenson îi avertizează pe cititorii site-ului său (www. chrismartenson.com) cât de repede se pot accelera evenimentele. Imaginaţi-vă, spune el, că la prânz vă prind cu cătuşe de locul cel mai înalt din tribunele parcului Fenway, în stadionul echipei Boston Red Sox. Apoi plasez o singură picătură de apă în mijlocul terenului, o picătură care îşi dublează volumul la fiecare minut. Cât va dura până va trebui să fugiți pentru a supravieţui după umplerea stadionului cu apă? Timp de minu­te bune, nu ai observa creşterea apei: o picătură devine două, două devin patru etc. La 12:44, ar fi 150 cm de apă în stadion, ceea ce înseamnă că 93% din volum ar fi încă gol. Însă, dacă nu te eliberezi în cinci minute, scaunul tău de pe cel mai înalt rând se va afla sub apă la ora 12:49! Este puterea compunerii funcţiilor. Albert Bartlet observă: „Cel mai mare defect al oamenilor este incapacitatea de a înţelege funcţia exponenţială.” Timp de patruzeci şi patru de minute credem că avem tot timpul din lume – însă, după încă cinci, totul s-a sfârşit! În urmă cu un secol, a fost arătat acelaşi lucru: „În curând, urmează să aibă loc mari schimbări în lumea noastră, iar mişcările finale vor fi repezi” (Mărturii pentru biserică, vol. 9, p. 11). Care este concluzia? Deşi nimeni nu cunoaşte data, trebuie să fim informaţi că „funcţia exponenţială” presupune că toţi indicatorii vor sări simultan la valori uriaşe, cu o viteză uimitoare. Veghează!

5. Păstrează o doză sănătoasă de precauţie. În timp ce cauţi discernămân­tul Duhului Sfânt pentru a înţelege vremurile, evită prezicerile dogmatice şi pe cei care insistă asupra lor! Internetul abundă în scenarii de profeţii. Păstrează-ţi o doză sănătoasă de precauţie şi flexibilitate în concluziile pe care le tragi, „fiindcă nu ştii ce va izbuti, aceasta sau aceea, ori dacă amândouă sunt deopotrivă de bune” (Eclesiastul 11:6)! Isus te-a chemat să trăieşti şi să slujeşti cu un spirit de încredere în Tatăl ceresc şi cu speranța revenirii în curând a Mântuitorului, având o dragoste sinceră pentru cei pe care îi vei întâlni astăzi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.