FACTORUL ISAHAR – 3

„Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare.” (Ioan 16:13)Ţi-ar plăcea să ai neobişnuita capacitate a factorului Isahar de a înţelege vremu­rile şi de a şti ce este de făcut? Iată şapte modalităţi simple prin care poţi cul­tiva şi tu darul discernământului.

1. Roagă-te pentru discernământ. Citeşte din nou textul de astăzi! Isus făgă­duieşte explicit că Duhul Sfânt „va descoperi lucrurile viitoare”. Începe să-I ceri aceasta acum!

2. Cercetează Cuvântul. Nu are sens să încerci să înţelegi vremurile fără să meditezi deja la ceea ce a spus Dumnezeu despre aceste vremuri. Lecturează iar vechile profeţii, examinează pasaje noi, cufundă-te în Sfânta Scriptură! Este Cartea pe care cei aleşi trebuie să o stăpânească. „Descoperirea cuvintelor Tale dă lumină, dă pricepere celor fără răutate” (Psalmii 119:130).

3. Crede-i pe profeţi. Tribul lui Isahar avea deja un istoric. Cu mult înaintea lui David, conducătorii lui Isahar cunoscuseră că este important să-i primească pe profeţii lui Dumnezeu: „Mai-marii lui Isahar au fost cu Debora şi Isahar a venit după Barac, a fost trimis pe urma lui în vale. La pâraiele lui Ruben au fost mari hotărâri!” ( Jude­cătorii 5:15). Debora era profetesă. În ziua luptei, este o dovadă de înţelepciune să fii în armonie cu profetul. „Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi; încredeţi-vă în prorocii Lui, şi veţi izbuti” (2 Cronici 20:20). Cu un secol în urmă, cineva asemenea Deborei a scris: „Toţi oamenii manifestă un interes copleşitor faţă de acest timp. Conducători şi oameni de stat, oameni care ocupă poziţii de încredere şi autoritate, bărbaţi şi femei cu o gândire profundă, aparţinând tuturor categoriilor soci­ale, şi-au concentrat atenţia asupra evenimentelor care au loc în jurul nostru. Ei privesc relaţiile tensionate dintre naţiuni. Observă starea de agitaţie care pune stăpânire pe toţi locuitorii pământului şi recunosc faptul că ceva mare şi hotărâtor este pe punctul să aibă loc – că lumea se află pe marginea unei crize nemaivăzute. Îngerii opresc vânturile războiului, pentru ca acestea să nu bată până ce lumea nu va fi avertizată cu privire la sfârşitul ei care se apropie; însă o furtună îşi strânge forţele, gata să se reverse asupra pământului; iar când Dumnezeu va porunci îngerilor Săi să lase vânturile să bată, va fi o asemenea scenă de război cum nicio pană nu o poate descrie” (Educaţie, p. 179, 180). Factorul Isahar – capacitatea oferită de Dumnezeu de a înţelege vremurile şi a şti răspunsul – este încredinţat pe baza încrederii în profeţii lui Dumnezeu, „la care bine faceţi că luaţi aminte, ca la o lumină care străluceşte într-un loc întunecos, până se va crăpa de ziuă” (2 Petru 1:19).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.