Plângeţi şi tânguiţi-vă!

Pentru studiul din această săptămână, citeşte: Iacov 5:1-6; Psalmii 73:3-19; 1 Samuel 25:2-11; Leviticul 19:13; Luca 16:19-31; Matei 5:39.Sabat după-amiază

Textul de memorat: „Pentru că, unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră.” (Matei 6:21)

Marea popularitate de care se bucură la nivel mondial emisiunea de televiziune „Vrei să fii milionar?” ne lasă să înţelegem că mulţi oameni, privind la concurenţi, visează să treacă peste noapte de la sărăcie la bogăţie şi speră ca această fantezie să devină realitate într-o zi.

Totuşi bogăţia nu este chiar aşa cum şi-o imaginează unii. Studiile arată că există un principiu: cu cât creşte venitul, cu atât cresc cheltuielile. Poate că se înregistrează un confort sporit, dar înmulţirea bunurilor nu garantează fericirea. De regulă, relaţiile sănătoase, satisfacţia la locul de muncă şi o viaţa care are un sens contribuie la fericire în mai mare măsură decât averile. Lucrurile cele mai bune sunt gratis, ca de exemplu: cuvintele de iubire, zâmbetul, ascultarea, gesturile simple de bunătate, aprecierea, respectul, atingerea plină de compasiune şi prietenia autentică.

Dumnezeu ne oferă daruri chiar mai preţioase, prin prezenţa Duhului Său Sfânt în viaţa noastră: credinţa, speranţa, înţelepciunea, răbdarea, dragostea, mulţumirea şi multe alte binecuvântări. Ironia este că, deşi mulţi creştini se pronunţă în favoarea acestor lucruri, viaţa lor zilnică este dominată de egoism. După cum vom vedea săptămâna aceasta, lăcomia este o mare greşeală şi are repercusiuni teribile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.