Studiu suplimentar

Citeşte despre valoarea timpului din Ellen G. White, Parabolele Domnului Hristos, cap. „Talanţii”, p. 342-346. Împărtăşeşte-le celorlalţi membri ai grupei ideile care te-au impresionat într-un mod deosebit.

„Nimeni dintre voi să nu se mai laude împotriva adevărului, declarând că acest spirit [de descoperire a motivaţiilor greşite ale altora] este o consecinţă necesară a tratării cu credincioşie a călcătorilor Legii şi a apărării adevărului. Această înţelepciune are mulţi admiratori, dar este foarte înşelătoare şi dăunătoare. Ea nu vine de sus, ci este rodul unei inimi nerenăscute. Iniţiatorul ei este Satana însuşi. Niciun acuzator al altora să nu-şi aroge meritul discernământului, fiindcă, în felul acesta, îmbracă însuşirile lui Satana în veşmintele neprihănirii.” – Comentariile lui Ellen G. White, CBAZS, vol. 7, p. 936, 937

„Cel care se face vinovat de ceva rău este primul care suspectează răul. Condamnându-l pe altul, el încearcă să ascundă sau să scuze răul din inima lui. Prin păcat au ajuns oamenii să cunoască răul; primii doi oameni au început să se acuze între ei imediat ce au păcătuit; exact acest lucru îl va face natura umană în mod inevitabil atunci când nu este controlată de harul lui Hristos.” – Ellen G. White, Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 126

Întrebări pentru discuţie

  1. Reciteşte al doilea paragraf dintre cele de mai sus. Cum ne putem feri de această atitudine de judecare şi acuzare a altora cu scopul de a ne simţi mai bine cu noi înşine şi cu defectele noastre?
  2. Gândeşte-te cât de repede trece viaţa. Ţinând cont de această perspectivă, care crezi că ar trebui să fie priorităţile noastre? Teoria relativităţii ne spune că timpul variază în funcţie de cât de repede ne deplasăm într-un cadru de referinţă, dar un lucru este cert: oricât de repede sau de încet trece timpul, clipa, odată trecută, este pierdută pentru totdeauna. De aceea, cum crezi că ar trebui să folosim timpul?
  3. Care este atitudinea potrivită faţă de cei ale căror păcate este necesar să fie luate în discuţie, fără să cădem în capcana cu privire la care ne atrage atenţia Iacov?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.