RECRUŢII – 5

„Căci Tu eşti nădejdea mea, Doamne Dumnezeule! În Tine mă încred din tinere­ţea mea. Pe Tine mă sprijin din pântecele mamei mele. Tu eşti binefăcătorul meu încă din pântecele mamei; pe Tine Te laud fără-ncetare.” (Psalmii 71:5,6)

Cum îi putem atrage pe tineri în armata lui Mesia?

Lista noastră continuă.

5. Lucrează împreună cu ei în biserică. Aşa a fost de la bun început. Când eram doar nişte copii, timpul nostru preferat era acela în care ne luam după mama şi după tata şi, cu ochii mari (prin care sorbeam amintiri), priveam cum erau lustruiţi pantofii, cum era preparată prăjitura sau cum era reparat motorul. Şi aproape că să­ream în sus de bucurie dacă părinţii ne şi invitau să dăm cu peria sau cu telul ori să răsucim cheia în contact. Aşa am învăţat cu toţii, treptat. La fel trebuie să procedăm şi în lucrare. Invită un tânăr să ţi se alăture atunci când conduci Şcoala de Sabat pentru copii. Înscrie-i ca asistenţi în Clubul de Exploratori. Lasă-i să-i ajute pe diaconi cu strângerea darurilor ori să-i întâmpine pe oaspeţi. Educatori din toată lumea îţi vor spune că cea mai bună metodă de a preda este prin exemplu.

6. Implică-i în activitatea de slujire pentru comunitate. Conform lui Ed Stetzer, 66% dintre tinerii din biserică şi 47% dintre cei fără biserică „au cotat oportu­nitatea de a întâmpina nevoile altora (local sau mondial) drept importantă pentru viaţa lor” (p. 111). Aceasta înseamnă că ei au mari resurse de a aduce o schimbare şi dincolo de zidurile bisericii. Există o lucrare de făcut pentru săraci şi defavorizaţi? Acordă-le tinerilor pe care-i cunoşti şansa de a ţi se alătura, iniţiind noi aspecte de slujire a comu­nităţii. Nu uita, cheia eficienței este să lucraţi împreună! Vei fi surprins să observi cât de entuziaşti sunt tinerii să ni se alăture în lucrarea pentru oraşe.

7. Lucrează pentru ei ca voluntar încă dinainte ca ei să ajungă la adolescenţă. Aşa cum am observat în urmă cu câteva zile, George Barna a descoperit că intervalul cel mai rodnic în care poţi conduce pe cineva la Isus este cuprins între cinci şi doisprezece ani. Aşadar, nu aştepta să lucrezi pentru tineri de-abia când aceştia vor depăși perioa­da adolescenței. Câştigă-le inima din pruncie; modelează-le mintea cât sunt încă mici copii. Mobilizează-le dorinţa de a-I sluji Învăţătorului atunci când vor ajunge tineri.

„Adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţii tale” (Eclesiastul 12:1). Îţi propun să inversăm cuvintele: Adu-ţi aminte de tinereţea ta în zilele Făcătorului tău. Cerul întreg este pregătit să-i atragă pe tineri. Aşadar, nu uita: pentru că are nevoie de ei, Dumnezeu are nevoie mai ales de tine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.