RECRUŢII – 2

„Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea, ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie!” (1 Timotei 4:12)În urmă cu nişte ani, un tânăr angajat într-o firmă de investiţii din Boston a aplicat pentru funcţia de manager senior la o bancă din Chicago. Banca din Chicago i-a scris companiei din Boston, cerându-i recomandări, iar aceasta din urmă s-a con­format cu plăcere. De fapt, erau numai cuvinte de laudă pentru tânărul profesionist: tatăl acestuia, scriau directorii, era un Cabot (nume de familie cu istorie în Boston); mama acestuia era o Lowell, iar recomandarea continua, enumerând o serie de familii de primă clasă din oraş, precum Saltonstalls, Peabody şi alţii. După câteva zile, banca din Chicago a răspuns printr-un mesaj în care se aprecia că informaţiile primite erau cu totul inadecvate. „Noi nu intenţionăm să-l folosim pe acest tânăr la împerechere. Dorim doar să-l angajăm.”

Dumnezeu nu a ridicat această generaţie ca să doarmă pe laurii pionierilor, deşi este admirabil devotamentul pe care l-au avut aceştia faţă de Hristos. În schimb, Dum­nezeu ridică o nouă generaţie de tineri cu nume de pe întregul pământ. Nu în scopul obţinerii unei noi rase, ci pentru lucrarea lui Mesia. Aceasta este cea mai mare misiune încredinţată vreodată unei singure generaţii! Îţi mai aminteşti citatul de ieri? „Cu o asemenea armată de lucrători…” În introducerea capitolului din care a fost extras, „Lu­crarea vieţii”, găsim aceste cuvinte: „În orice ramură, succesul cere un scop hotărât. Cel care vrea să atingă un adevărat succes în viaţă trebuie să păstreze în faţa sa, în mod con­stant, ţelul vrednic de străduinţa sa. Un astfel de ţel este pus înaintea tinerilor de astăzi. Ţelul dat de cer, de a duce Evanghelia lumii în această generaţie, este cel mai nobil care poate face apel la vreo făptură omenească. El deschide un câmp de lucru pentru orice om a cărui inimă a fost atinsă de Hristos” (Educaţie, p. 262, sublinierea autorului)

Eşti tânăr? Ţi-a atins Hristos inima? Atunci, tânărul meu prieten, această fă­găduinţă şi acest apel sunt pentru tine! Mesia cerurilor doreşte cu nerăbdare să te pri­mească în armata Sa, în acest timp din urmă.

Te afli pe această planetă pentru că El te-a ales ca să exişti. Indiferent ce îţi re­zervă viitorul şi cariera, nu uita că Împăratul tău are prioritate asupra vieţii tale – El te poate recruta, antrena pentru lucrarea Sa şi te poate trimite în locurile de pe pământ în care are nevoie de tine. Nu există o chemare mai înaltă decât a Sa, nici o misiune mai nobilă decât aceasta. Deci eşti pregătit să te înrolezi… chiar acum?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.