O STEA RĂSARE PESTE ISLAM – 1

„După aceea, am văzut coborându-se din cer un alt înger, care avea o mare putere, şi pământul s-a luminat de slava lui.” (Apocalipsa 18:1)Când naţiunea islamică a Malaysiei şi-a trimis primul astronaut în spaţiu, în 2007, s-a ridicat o mare dispută despre cum ar putea un musulman credincios să se roage de cinci ori pe zi în staţia spaţială, având în vedere că o zi în spaţiu măsoară nouăzeci de minute. Astfel, inginerii au conceput un program de computer special – „Musulmani în spaţiu” – conform căruia, prin calcule trigonometrice, musul­manii astronauţi îşi pot calcula când trebuie să se roage şi în ce direcţie se află Mecca. Programul conectează aceste date la fusul Greenwich, astfel încât astronauţii se pot ruga atât la ora exactă a Pământului, cât şi la ora percepută în spaţiul cosmic. Cam mare efortul, nu-i aşa? Nu ar fi rău să avem şi noi un asemenea interes cu privire la rugăciunile noastre de creştini!

Textul de astăzi declară că, imediat înaintea revenirii lui Isus, întreaga planetă se va scălda în slava divină a unei redeşteptări mondiale. Îi va cuprinde aceasta şi pe cei 1,4 miliarde de musulmani care trăiesc pe pământ? De ce nu? Citeşte următoarele date despre islamul de azi. Asemenea iudaismului şi creştinismului, islamismul este con­siderat o religie monoteistă. Datorită celor aproape un miliard şi jumătate de adepţi, islamismul este a doua mare religie din lume. Este a doua religie şi din Marea Britanie şi Europa, iar în curând va ocupa acelaşi loc în Statele Unite. Cei mai mulţi musulmani nu sunt arabi; numai 20% dintre musulmani provin din ţările Orientului Mijlociu. De fapt, naţiunea cu cei mai mulţi musulmani de pe pământ este Indonezia. Astăzi, musulmanii sunt majoritari în patruzeci şi cinci de ţări din Africa şi Asia. Iar un raport demografic din Statele Unite arată că musulmanii vor reprezenta cel puţin jumătate din rata natalităţii după anul 2055.

Dar cine a fost Mahomed? S-a născut în tribul politeist Quaraish din Mecca, în jurul anului 570 d.Hr. Orfan din pruncie şi crescut de un unchi, la vârsta de douăzeci şi cinci de ani Mahomed s-a însurat cu o văduvă bogată. După cincisprezece ani, într-o peşteră, a primit o viziune de la îngerul Gabriel, iar viziunile au continuat timp de doisprezece ani. Ascultând de înger, Mahomed a început să predice că există un singur Dumnezeu adevărat, Allah. Mesajul său monoteist a întâmpinat o puternică rezisten­ţă. Însă, în 630, forţele sale au cucerit Mecca, transformând-o în centrul de închinare al islamismului, aşa cum este cunoscută astăzi. La douăzeci de ani după moartea sa, viziunile au fost transcrise şi codificate în Coran. Oare, în întunericul păgânismului, nu Dumnezeu este Cel care a aprins o mică lumină de adevăr? La urma urmei, El a mai făcut lucrul acesta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.