O MOBILIZARE DE PROPORŢII – 5

„Isprăviţi dar acum de făcut, pentru ca, după graba voinţei să fie şi înfăptuirea, potrivit cu mijloacele voastre. Pentru că, dacă este bunăvoinţă, darul este primit avându-se în vedere ce are cineva, nu ce n-are.” (2 Corinteni 8:11,12)

O a doua strategie de a-I sluji lui Dumnezeu în lucrarea pentru oraşe poate fi uşor trecută cu vederea. Este strategia pentru situaţiile în care nu poţi pleca. Este esenţială chiar şi atunci când poţi pleca.

Strategia 2. Oferă bani pentru oraşele din jurul tău. În realitate, nu oricine se poate muta la oraş. Obligaţiile familiale, cariera, responsabilităţile profesionale, par­cursul educaţional, motivele financiare – există, evident, nenumărate motive legitime pentru care nu putem deveni cu toţii misionari într-un centru urban. Însă adevărul este că toţi putem dărui bani – cu toţii putem face o investiţie financiară în lucrarea misionară a lui Dumnezeu pentru oraşe. De fapt, aşa cum observam cu câteva zile în urmă, succesul misiunii din adunările locale este direct proporţional cu investiţia noastră în misiunea mondială a Împărăţiei. Expresia este „influenţă reflexă”. Ai văzut vreodată cum ia medicul un ciocănel argintiu şi loveşte ușor genunchiul pacientului, verificându-i reflexele (care par să fie amuzant de necontrolate)? Acţiunea medicului produce o reacţie la pacient. Dăruirea pentru misiunea extinsă a Împărăţiei funcţi­onează în acelaşi fel. Investiţia în oraşele îndepărtate are o influenţă reflexă faţă de succesul lucrării noastre în comunităţile locale. „Bisericile orientate spre exterior” (cum sunt denumite de unii scriitori) – biserici concentrate pe nevoile din diferite părţi ale lumii – experimentează creştere şi vitalitate în mod direct proporţional cu dăruirea lor. Desigur, aceasta sfidează logica, pentru că economisirea resurselor pentru adunarea locală ar părea alegerea cea mai prudentă. Însă, în Împărăţia lui Dumnezeu, lucrurile stau invers – dacă vrei să te salvezi, trebuie să te dăruieşti.

Ce s-ar întâmpla dacă ai începe să aloci o parte din daruri pentru lucrarea din oraşe? Nu te poţi alătura unei echipe de teren? Atunci sponsorizează una. Nu te poţi oferi voluntar să prepari hrană? Susţine financiar această lucrare. Nu poţi participa la o emisiune televizată? Avem atâtea modalităţi de a susţine postul de radio şi TV în lu­crarea pentru oraşele generaţiei noastre. „Spaţiul urban” este ultima noastră frontieră, iar tu poţi contribui prin sponsorizarea acestei cuceriri pentru Dumnezeu. „Inima să-ţi fie caldă şi viziunea, limpede; să vezi omenirea aşa cum o vede Dumnezeu, să-i slujeşti de aproape şi de departe. Inima ta să se frângă pentru durerea aproapelui; împarte-ţi darurile bogate, dăruieşte mereu.” (The Seventh-day Adventist Hymnal, nr. 575)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.