O MOBILIZARE DE PROPORŢII – 4

„Noaptea, Domnul a zis lui Pavel într-o vedenie: «Nu te teme, ci vorbeşte şi nu tăcea, căci Eu sunt cu tine şi nimeni nu va pune mâna pe tine ca să-ţi facă rău; vorbeşte, fiindcă am mult norod în această cetate.»” (Faptele apostolilor 18:9,10)

Dar este imposibil să mă mut la Tokyo, la New York sau la São Paulo – sunt legat de casa mea. Toţi suntem legaţi de un loc, nu-i aşa? Deci iată două strategii simple prin care te poţi mobiliza pentru oraşele lui Dumnezeu.

Strategia 1. Începe cu cel mai apropiat oraş. Nu este atât de exotic precum Rio, însă este un oraş aproape de casă. Dacă inima lui Dumnezeu s-a frânt pentru Ninive şi Ierusalim, cu siguranţă iubeşte şi oraşul tău. Aşa cum ne aminteşte textul de astăzi, Dumnezeu are mult norod în oraşele noastre. Ce înseamnă mult? Suficient încât Isus să-Şi dea viaţa, desigur. Aceasta înseamnă că nu mai putem sta confortabil deoparte, în suburbii, pretinzând că nu este nimic special de făcut. Ne putem bucura că generaţia GI a cucerit „spaţiul interior”, că cei din explozia demografică au cucerit „spaţiul”, iar Generaţia X a cucerit „cyberspaţiul” – însă este timpul să trecem în fruntea priorităţilor noastre frontiera finală care este de cucerit pentru Dumnezeu: „spaţiul urban”. Să fim sinceri. Ne-am descurcat destul de bine la nivel naţional şi mondial, în sate şi la ţară, şi nu prea rău în suburbii. Însă recordul în oraşe este abisal. Oraşele nu sunt cucerite pentru Hristos şi pentru Împărăţia Sa. De aceea este atâta nevoie de o nouă generaţie care să cucerească această ultimă frontieră pentru El. Noi pionieri, noi misionari ai mileniului al treilea. Nu este nevoie să străbaţi marea sau chiar ţara. Începe cu oraşul cel mai apropiat!

Ce putem face? Pentru unii, să fii credincios Dumnezeului lui Iona ar putea să însemne transferul dintr-o iubită biserică locală într-una din oraş, în care este lucrare de făcut. Pentru alţii, ar putea însemna radicala viziune a plantării unei biserici noi într-un centru urban. Iar pentru altcineva, ar fi organizarea unor echipe de voluntari care să înceapă să lucreze pe străzile oraşului (prin rugăciunea din uşă în uşă, prin organizarea unor cercuri de citit poveşti pentru copii). Biserica din cadrul universității noastre s-a implicat în toate direcţiile. Unde vreau să ajung? Putem vorbi despre marile lipsuri din marile oraşe ale lumii, însă dacă nu facem nimic pentru a schimba ceva în cel mai apropiat oraş lângă care ne-a aşezat Dumnezeu, la ce foloseşte? Aşadar, ai putea să iei legătura cu un prieten, cu un membru al bisericii sau cu pastorul, deci să inviţi pe cineva – pe oricine – să ți se alăture în căutarea norodului pe care îl are Dumnezeu în oraşul tău.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.