MATRICEA MACEDONEANĂ – 1

„Fiindcă au fost opriţi de Duhul Sfânt să vestească Cuvântul în Asia, au trecut prin ţinutul Frigiei şi Galatiei. Ajunşi lângă Misia, se pregăteau să intre în Bitinia, dar Duhul lui Isus nu le-a dat voie.” (Faptele apostolilor 16:6,7)

Ce ar trebui să faci atunci când pare că Dumnezeu îţi închide mereu uşa în faţă? Cât de mulţi dintre noi încearcă să se descurce cât mai bine, deşi se lovesc de o uşă închisă? Oare nu cumva, cel mai bun drum spre o uşă deschisă este prin­tr-una închisă?

Odată, am observat o listă a tuturor uşilor închise cu care s-a confruntat Abra­ham Lincoln, considerat de unii cel mai mare preşedinte al Statelor Unite: 1832 – şi-a pierdut slujba; 1832 – a fost înfrânt în cursa pentru funcţia de deputat în statul Illi­nois; 1833 – a avut eşec în afaceri; 1834 – a fost ales deputat; 1835 – i-a murit iubita; 1836 – a avut o cădere nervoasă; 1838 – nu a reuşit să câştige postul de purtător de cuvânt pentru Camera Deputaţilor din statul Illinois; 1843 – a pierdut alegerile pen­tru Congres; 1846 – a fost ales în Congres; 1848 – nu a mai fost reales pentru Con­gres; 1849 – a fost respins pentru postul de funcţionar public; 1854 – a fost înfrânt în cursa pentru Senatul Statelor Unite; 1856 – a fost înfrânt în cursa pentru postul de vicepreşedinte; 1858 – a fost din nou înfrânt în cursa pentru Senat; 1860 – Abraham Lincoln a fost ales preşedinte al Statelor Unite. Oare nu cumva, cel mai bun drum spre o uşă deschisă este printr-una închisă?

Al doilea exemplu clasic se găseşte în textul nostru de astăzi. Cutezătorul apos­tol Pavel şi echipa sa mobilă de evanghelizare şi-au încheiat lucrarea în Listra şi Derbe, hotărând să se îndrepte spre vest, în ascultare de porunca lui Isus: „Mergeţi în toată lumea!” Însă, deşi nu ni se spune cum sau de ce, raportul afirmă că uşa le-a fost închisă. Duhul le-a spus: „Nu”. Fără a se lăsa descumpăniţi din pricina acestei uşi închise, Pavel şi tovarăşii săi şi-au revizuit planurile şi s-au îndreptat cu Evanghelia către nord. Însă, când au încercat să intre în Bitinia, o altă mare uşă le-a fost închisă şi i-a aşteptat un alt „Nu” din partea lui Dumnezeu. Aşadar, încotro să pornească Pavel acum? Nu era sigur. Pentru că, atunci când Dumnezeu închide o uşă în viaţa ta, nu poţi fi niciodată sigur, nu-i aşa? Iosif, sclavul, nu a ştiut nici el ce să facă. Nici Moise, păstorul. Nici măcar Abraham Lincoln. Prin urmare, dacă te loveşti de o uşă închisă, nu te simţi descurajat – nu eşti singurul.

Aminteşte-ţi doar adevărul pe care Pavel urma să-l descopere – când umbli cu Dumnezeu, cea mai bună cale spre o uşă deschisă este adesea printr-una închisă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.