Vegheaţi şi fiţi gata!

6. De ce este esenţial să veghem şi să fim pregătiţi pentru venirea Domnului Isus? Matei 24:42,44Nota dominantă a predicii profetice a Domnului Isus este vegherea, starea de alertă permanentă. Aşteptarea revenirii Lui trebuie să fie activă, vigilentă, aşa cum ar aştepta stăpânul unei case dacă ar şti că vine un hoţ să-l jefuiască (Matei 24:43). În timp ce Îl aşteptăm, nu stăm cu braţele încrucişate, ci facem lucrarea încredinţată, la fel ca robul credincios din parabolă (Matei 24:45; Marcu 13:34-37).

7. De care atitudine greşită trebuie să ne ferim noi, aşteptătorii revenirii Domnului Isus? Matei 24:48-51; Luca 21:34,35 Ce putem face pentru a nu aluneca într-un asemenea comportament?

Pilda despre robul cel rău trage un serios semnal de alarmă în special pentru noi, adventiştii de ziua a şaptea. Robul rău îi reprezintă pe cei care spun că ei cred în revenirea Domnului, dar se îndoiesc totuşi că El va veni repede. Ei consideră că Domnul zăboveşte să vină şi mai au destul timp să facă ce le place şi tot le mai rămâne timp şi pentru a face pregătirile necesare. Din nefericire, capcana aceasta e fatală, pentru că Domnul poate veni în orice moment sau, chiar dacă nu vine, ei pot fi chemaţi la odihnă pe neaşteptate şi pe nepregătite. Mai mult decât atât, conştiinţa lor se toceşte îşi pierde sensibilitatea treptat din cauza îngăduirii repetate a păcatului şi le este din ce în ce mai greu să se pocăiască. Diavolul nu este deranjat de faptul că, teoretic, noi credem în a doua venire a lui Isus, atâta timp cât, în practică, amânăm pregătirea pentru acest eveniment.

Ce pregătiri trebuie să facem? Este nevoie să ne pocăim, să ne mărturisim păcatele rămase nemărturisite, să ne înnoim credinţa în moartea ispăşitoare a lui Isus pe cruce şi să ne consacrăm Lui cu totul. Noi trebuie să trăim în comuniune cu El, ca să ne bucurăm de pacea adâncă adusă de faptul că am primit haina neprihănirii Sale.

Cât de mult te gândeşti la a doua venire a Domnului Isus? În ce măsură îţi influenţează ea deciziile? Cum poţi menţine echilibrul între îndeplinirea treburilor zilnice şi aşteptarea cu nerăbdare a revenirii Sale?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.