PROGRESIA GEOMETRICĂ

„Cel mai mic se va face o mie şi cel mai neînsemnat, un neam puternic. Eu, Domnul, voi grăbi aceste lucruri la vremea lor.” (Isaia 60:22)Obişnuiam să mă îngrijorez cu privire la viitor. Oare cum va reuşi Dumnezeu să trimită Evanghelia la toţi oamenii? Cum ar fi posibil, având în vedere creşterea demografică? La fiecare secundă, se nasc patru bebeluşi şi mor doi oameni pe pământ. Cu o creştere netă de doi pe secundă, aceasta înseamnă că la fiecare şase zile, populaţia noastră creşte cu un milion. Or, noi nu suntem în stare să le vorbim tuturor care se află chiar acum lângă noi, darămite şi celor care se nasc între timp. Apoi am descoperit două expresii neobişnuite, care m-au inspirat cu o nouă suflare de speranţă pentru viitor. Şi ambele expresii sunt sugerate în textul nostru de astăzi.

Expresia 1. Progresia geometrică. Este o realitate matematică, funcţionând în genul acesta. Să spunem că eşti un fervent şi pasionat adventist de ziua a şaptea (sunt convins că eşti) şi că ţi-ai propus să te „multiplici” în fiecare an (sper că aşa este). În fiecare an vei investi suficientă energie pentru a mai ajuta un om să devină adventist, la fel de fervent şi de pasionat. Cât va dura până vei atinge întreaga lume?

În primul an, veţi fi doi (tu plus cel câştigat). În anul al doilea, amândoi veţi mai câştiga pe cineva, deci veţi fi patru. În anul al treilea, veţi fi opt. În anul al patrulea, veţi fi şaisprezece. În zece ani, veţi fi devenit o mie douăzeci şi patru de adventişti fervenţi şi pasionaţi. În douăzeci de ani, veţi fi devenit un milion. În treizeci de ani, vor fi un miliard de adventişti fervenţi şi pasionaţi ca tine. Iar în treizeci şi cinci de ani, veţi fi depăşit de cinci ori populaţia de acum. Deci, în mai puţin de o jumătate de viaţă, ai putea câştiga întreaga planetă de cinci ori.

Desigur, pentru ca exemplul nostru de progresie geometrică să funcţioneze, tu şi cei pe care îi converteşti aveţi nevoie să îmbrăţişaţi două angajamente: (1) o dedicare profundă şi ardentă pentru Domnul şi (2) o dedicare profundă şi ardentă de a câştiga un om în fiecare an. Însă exact la aceasta se referă Isaia: „Cel mai mic se va face o mie şi cel mai neînsemnat, un neam puternic.” Ceea ce am respins odată ca fiind imposibil, acum pare fezabil, cel puţin din punct de vedere matematic. Întreaga planetă poate fi câştigată pentru Dumnezeu în mai puţin de o jumătate de viaţă a uni om.

Aceasta înseamnă că Dumnezeu nu le-a dat celor aleşi o misiune imposibilă. Devotamentul tău aprins pentru Hristos şi misiunea Sa, dublat de realitatea din spate­le celei de-a doua expresii neobişnuite (din materialul de mâine), transformă estimările numerice și teoretice în realitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.