ACŢIONEAZĂ, PUR ŞI SIMPLU! – 2

„Duhul a zis lui Filip: «Du-te şi ajunge carul acesta!» Filip a alergat şi a auzit pe etiopian citind pe prorocul Isaia. El i-a zis: «Înţelegi tu ce citeşti?»” (Faptele apostolilor 8:29,30)Pe baza textului de astăzi, iată următorul principiu care reiese din povestirea no­astră.

Principiul 2. Fii dispus să faci pasul înainte. Procedează asemenea lui Filip. Aşază-te în apropiere pentru deschiderea unei conversaţii. Arată-te disponibil faţă de omul către care te trimite Duhul Sfânt. Nu ai idee încotro va decurge conversaţia, dar, dacă nu vei acţiona, nu vei şti niciodată.

Bill Hybels povesteşte despre cum a ajuns să-L cunoască pe Hristos un musul­man afro-american înalt, datorită unui străin cu care a interacţionat în cadrul unei seri de implicare socială. Cei doi se aflau în aceeaşi sală cu glasuri zgomotoase, dar, simţin­du-se puţin ciudat ca o minoritate în grupul respectiv, musulmanul stătea mai retras. Un străin l-a observat din partea opusă a sălii. „Duhul Sfânt i-a inspirat atâta compa­siune pentru omul acela singur, din partea opusă a sălii, încât a început să meargă în direcţia unui loc pe care eu îl numesc «zona de necunoscut». Se hotărâse în inima lui, probabil rugându-se la fiecare pas făcut, să intre în zonă… şi să vadă ce va face Dumne­zeu (După părerea mea, în zona aceasta Dumnezeu, Îşi face lucrarea cea mai mare.).” (Just Walk Across the Room, p. 23).

Fă aşa cum a făcut străinul acela. Fă aşa cum a făcut şi Filip. Ascultă îndemnu­rile Duhului şi păşeşte înainte (uneori ţi se va părea un drum lung), traversează sala sau drumul. Ieşi din zona ta de confort şi intră în zona de necunoscut. Exact aceasta a făcut şi Domnul Isus cu multă vreme în urmă. El a traversat universul şi a păşit în zona de necunoscut a planetei noastre de dragul mântuirii unora ca tine şi ca mine. Trebuie să fim dispuşi să procedăm la fel: „Acelaşi devotament, acelaşi sacrificiu de sine, aceeaşi supunere față de cerinţele Cuvântului lui Dumnezeu care au fost manifestate în viaţa lui Hristos trebuie să se regăsească în viaţa martorilor Săi. El Şi-a părăsit siguranţa şi pacea, a părăsit slava pe care o împărţea cu Tatăl, Şi-a lăsat locul de pe tronul univer­sului. A mers înainte… singur, pentru a semăna lacrimi, pentru a uda cu sângele Său sămânţa vieţii pentru o lume pierdută. În acelaşi fel (de mărturisire), ai Lui trebuie să meargă să semene” (Review and Herald, 23 noiembrie 1905). Asemenea lui Filip. Asemenea lui Isus.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.