ACŢIONEAZĂ, PUR ŞI SIMPLU! – 1

„Un înger al Domnului a vorbit lui Filip şi i-a zis: «Scoală-te şi du-te spre miazăzi, pe drumul care coboară spre Ierusalim la Gaza şi care este pustiu.» Filip s-a sculat şi a plecat. Şi iată că un etiopian, un famen cu mare putere la împărăteasa Candace a etiopienilor şi îngrijitorul tuturor vistieriilor ei, venit la Ierusalim ca să se închine.” (Faptele apostolilor 8:26,27)

Firma Nike a ales ca slogan îndemnul „Just do it!” (Fă-o, pur și simpu! sau Treci la acțiune!) Nu sună rău, mai ales când este vorba de a-ţi împărtăşi credinţa cu cei­lalţi. Aceasta a făcut Filip, ieşind la un transport de ocazie. Şi tu o poţi face când aplici cele şapte principii de mărturisire ascunse în această povestire.

Ţi-ar plăcea să primeşti ordine de la un înger? Din textul nostru aflăm că lui Filip i s-a întâmplat lucrul acesta. Dar nu este surprinzător. La urma urmei, Biblia ne învaţă despre păzitorii noştri nevăzuţi: „Nu sunt oare toţi duhuri slujitoare trimise să îndeplinească o slujbă pentru cei ce vor moşteni mântuirea?” (Evrei 1:14). Aceasta înseamnă că, în nicio experienţă de mărturisire, nu eşti singur. Îmi place cum exprimă John Stott gândul acesta: Nu uita niciodată că de partea ta se află conştiinţa celui­lalt. Cu alte cuvinte, aminteşte-ţi că îngerul său păzitor afirmă adevărul în gânduri­le şi conştiinţa ascultătorului. Întotdeauna vei avea un partener în lucrarea ta pentru Dumnezeu!

Care este primul principiu de mărturisire care reiese din povestirea despre Filip şi eunucul etiopian? Îl aflăm în cuvintele: „Filip s-a sculat şi a plecat.”

Principiul 1. Fii deschis influenţei şi îndemnurilor Duhului Sfânt. Poate că îţi vorbeşte îngerul tău, poate că îţi vorbeşte chiar Duhul. Există în viaţă momente cru­ciale când mărturia ta înaintea unei persoane va fi strategică pentru Împărăţia cerurilor. „Dar cum pot şti cu siguranţă că acum este unul dintre momentele acelea?” Întreabă-te ce doreşte Isus pentru omul acesta – să fie mântuit sau pierdut? „La piciorul crucii, amintindu-ne că și pentru un singur păcătos Domnul Hristos Și-ar fi dat viaţa, vom preţui mai bine valoarea unui suflet” (Parabolele Domnului Hristos, p. 196). „Da, dar este momentul potrivit?” Poate că tu vei fi unul dintr-un lung şir de martori pe care Dumnezeu îi va folosi pentru a deschide încet, dar sigur, inima omului aceluia la in­fluenţa Duhului Sfânt. „Dar cum voi şti că mărturisirea este darul meu spiritual?” S-ar putea să nu fie darul tău, însă cu siguranţă este rolul tău. Îţi aminteşti textul din Faptele apostolilor 1:8? Dumnezeu nu ne-a făcut pe toţi evanghelizatori, însă ne-a chemat pe toţi să fim martori aşa emotivi, timizi, introvertiți. Fiecare dintre noi poate fi veriga strategică în lanţul de aur al lui Dumnezeu pentru mântuirea acelui om.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.