PE COATE ŞI PE GENUNCHI – 5

„Mulţumesc Dumnezeului meu pentru toată aducerea-aminte pe care o păstrez despre voi. În toate rugăciunile mele mă rog pentru voi toţi cu bucurie.” (Filipeni 1:3,4)Cum i-am putea iubi – prin rugăciune – pe cei pierduţi? Trecem în revistă cinci modalităţi simple prin care să folosim lista noastră de rugăciune pentru a dez­volta în inima noastră dragostea fierbinte a lui Dumnezeu pentru cei pierduţi. Iată-le pe ultimele două:

4. Lungeşte lista. Priveşte numai: Dumnezeu îţi va aduce mereu nume noi, pe măsură ce mijloceşti cu credinţă pentru numele pe care deja le ai. Aşa că nu te teme să adaugi nume atunci când Duhul Sfânt ţi le aduce în gând. Vei fi surprins de felul în care rugăciunile tale pentru cei pierduţi te vor ajuta, de fapt, să îţi măreşti dragostea pentru ei. Este legea de pe Wallstreet: cu cât investeşti mai mult într-un stoc, cu atât mai mult îţi doreşti succesul. Cu cât te rogi mai mult pentru cei pierduţi, cu atât mai aprins vei dori mântuirea lor. La urma urmei, rugăciunea pe care o înalţi pentru ei înduplecă inima lui Dumnezeu, nu-i aşa? Calvarul este dovada incontestabilă că Dumnezeu nu a avut nevoie de motivaţie externă sau încurajare pentru a-Şi revărsa vistieria asupra noastră, a păcătoşilor. Adevărul este că rugăciunea pentru cei pierduţi ne schimbă pe noi, prin mijlocire. Cu cât ne rugăm mai mult, cu atât creşte dragostea noastră. „Fie ca rugăciunea fierbinte a credinţei să se înalţe peste tot! Dă-mi suflete năpădite de greşeli, sau mor! Adu-le la cunoştinţa adevărului în Isus” (This Day With God, p. 171). Aceasta înseamnă inimă aprinsă pentru un scop!

5. Păstrează lista. Continuă să te rogi, indiferent ce se întâmplă (sau nu se în­tâmplă). Nu renunţa să aduci inima aceea pierdută la Isus. George Mueller, care, prin credinţă curată şi rugăciune, a strâns echivalentul a o sută optzeci de milioane de dolari pentru a fonda orfelinate peste tot în Anglia secolului al XIX-lea, a început de tim­puriu să se roage pentru cinci prieteni rătăciţi. După cinci ani, unul dintre aceştia s-a întors la Hristos. După încă zece ani, alţi doi au fost convertiţi. Mueller mărturisea odată: „M-am rugat pentru doi bărbaţi pe nume în fiecare zi timp de treizeci şi cinci de ani; pe pământ sau pe mare, bolnav sau sănătos, i-am amintit înaintea lui Dumnezeu pe nume şi voi continua să mă rog pentru ei zilnic, pe nume, până când vor fi mântu­iţi sau vor muri.” După treizeci şi cinci de ani de rugăciune, al patrulea prieten a fost salvat. Mueller a continuat să se roage, în total, timp de cincizeci şi doi de ani pentru al cincilea prieten. Însă Mueller a murit. Şi, la trei zile după înmormântarea sa, a fost salvat şi al cincilea prieten.

Cine are nevoie să se afle pe lista ta de rugăciune pentru oameni pierduţi? Este ceasul de vârf al istoriei, în care să ne rugăm pentru ei. Aşadar, întocmeşte lista, roa­gă-te pentru ea, lucrează pentru ea, adaugă nume noi şi păstrează-le. S-ar putea ca, pe pământul acesta, să fie cineva pentru care să nu se roage nimeni. Nu este de mirare că Dumnezeu are nevoie de tine!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.