ÎMPĂRĂŢIA PROPĂŞEŞTE PRINTRE PRIETENI –1

„Cei ce au primit propovăduirea lui au fost botezaţi şi, în ziua aceea, la numărul ucenicilor s-au adăugat aproape trei mii de suflete.” (Faptele apostolilor 2:41)

Fotografia lor a fost transmisă în toată lumea, graţie internetului. Născute în Worcester, Massachusetts, ca gemene identice, cu douăsprezece săptămâni înainte de termen, micuţele surioare Kyrie şi Brielle Jackson de-abia cântăreau fiecare câte 900 de grame. Kyrie a început să ia rapid în greutate, însă micuţa Brielle avea probleme cu plămânii şi inima, nivelul de oxigen din sânge era scăzut şi nu se dezvolta aşa cum ar fi trebuit. Apoi, după patru săptămâni de la naştere, Brielle a început să respire cu difi­cultate. Feţişoara şi mâinile ei slăbuţe s-au colorat într-un gri-albăstrui, inima a început să galopeze, iar sughiţuri periculoase i-au provocat un stres puternic organismului său. Asistenta de neonatologie de la terapie intensivă, Gayle Kasparian, a încercat cu dispera­re să o stabilizeze, însă în zadar. Atunci asistenta şi-a amintit de o procedură comună în Europa, însă interzisă în ţara aceasta din cauza riscului de transmitere a infecţiei, şi anu­me „culcarea la un loc a copiilor născuți din aceeaşi sarcină”. Kasparian a luat-o pe Brielle şi a aşezat-o în incubator, alături de surioara sa, Kyrie. Conform articolelor de ştiri, în momentul acela, nivelul de oxigen al lui Brielle s-a normalizat, respiraţia a fost uşurată, plânsul s-a oprit, iar culoarea rozalie a revenit pe pielea ei.

Cineva le-a fotografiat pe fetiţe în incubator. Revistele Life şi Reader’s Digest au preluat-o, iar astăzi o găsim pe internet. De fapt, fotografia a devenit atât de cele­bră, încât părinţii copilelor au fost nevoiţi să-şi schimbe numărul de telefon cu unul necunoscut! Astăzi gemenele sunt bine. Cum arată fotografia? Surorile sunt aşezate în incubator, pe burtică, una lângă cealaltă, într-un somn profund. Kyrie îşi are braţul peste umerii lui Brielle – două prietene odihnindu-se. Fotografia a fost numită „The Rescuing Hug” (Îmbrăţişarea salvatoare).

Mulţi oameni încheie povestirea despre Cincizecime cu botezul acela glorios de trei mii de suflete. Însă istoria continuă. Căci o „îmbrăţişare salvatoare” este descrisă în ceea ce urmează, o îmbrăţişare esenţială, vitală pentru nou-născuţi. „Ei (nou-născuţii spiritual) stăruiau… în legătura frăţească” (Faptele apostolilor 2:42). „Îmbrăţişarea sal­vatoare” este descrisă prin grecescul koinonia, „părtăşie”, sau relaţie caldă de interacţiu­ne. Ce minunat! În strategia divină de mântuire, este vitală puterea prieteniei unui braţ întins. În cartea sa încântătoare Bridges 101, prietena mea Ruthie Jacobsen observă pe bună dreptate: „Împărăţia propăşeşte printre prieteni.” Împărăţia lui Dumnezeu creşte nu doar prin întruniri publice (Faptele apostolilor 2:41), ci şi prin relaţie personală (versetele 42, 47). De aceea misiunea celor aleşi este să îşi facă prieteni noi pentru Isus. De ce să nu începem astăzi?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.