Legea lui Dumnezeu

Pentru studiul din această săptămână, citeşte: Matei 5:17-19; 5:21-44; Marcu 7:9-13; Matei 19:16-22.Sabat după-amiază

Textul de memorat: „Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele.” (Ioan 14:15)

În general, conducătorii iudei ţineau Legea la loc de cinste, dar o înţelegeau greşit, crezând că pot fi socotiţi neprihăniţi prin respectarea ei. Apostolul Pavel exprima situaţia lor în următoarele cuvinte: „Le mărturisesc că ei au râvnă pentru Dumnezeu, dar fără pricepere: pentru că, întrucât n-au cunoscut neprihănirea pe care o dă Dumnezeu, au căutat să-şi pună înainte o neprihănire a lor înşişi şi nu s-au supus astfel neprihănirii pe care o dă Dumnezeu” (Romani 10:2,3).

Din cauza acestei raportări greşite la Lege, Domnul Isus a contestat şi chiar a dezaprobat tradiţiile lor în repetate rânduri (Marcu 7:1-13), iar ei L-au criticat şi L-au acuzat pe nedrept de încălcarea Legii.

Este important să reţinem faptul că, deşi a criticat în mod deschis practicile legaliste ale fariseilor, Domnul Isus a onorat Cele Zece Porunci, susţinând clar perpetuitatea lor şi explicând înţelesul şi scopul lor. El a declarat că a venit ca să împlinească Legea (Matei 5:17). Într-un anumit sens, chiar şi moartea Sa ne vorbeşte despre valabilitatea neîntreruptă a Legii lui Dumnezeu.

Săptămâna aceasta vom cerceta învăţăturile Domnului Isus privitoare la Lege şi impactul pe care ar trebui să îl aibă aceste învăţături asupra vieţii noastre.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.