„Aşa vă trimit şi Eu pe voi”

Prima întâlnire a Domnului Isus cu ucenicii în camera de sus este relatată şi în Evanghelia după Ioan, însă aici sunt prezentate unele elemente pe care nu le întâlnim în Evanghelia după Luca.3. Cum a definit Domnul Isus misiunea credincioşilor în Ioan 20:21?

Domnul Isus amintise deja ideea aceasta cu câteva zile mai înainte, în rugăciune: „Cum M-ai trimis Tu pe Mine în lume, aşa i-am trimis şi Eu pe ei în lume” (Ioan 17:18). În general, trimiterea presupune ca persoana care trimite să aibă autoritate asupra celui trimis şi implică totodată un scop, o misiune de îndeplinit. Domnul Isus a fost trimis de Tatăl ca să mântuiască lumea (Ioan 3:17), iar noi suntem trimişi de Isus să vestim mântuirea înfăptuită de El. Misiunea noastră este o continuare a lucrării Sale, dar şi o extindere a ei: „Cine crede în Mine, va face şi el lucrările pe care le fac Eu, ba încă va face altele şi mai mari decât acestea, pentru că Eu mă duc la Tatăl” (Ioan 14:12).

Pentru a putea aduce la îndeplinire această misiune vastă, Domnul Isus le-a oferit ucenicilor Duhul Sfânt. El „a suflat peste ei şi le-a zis: «Luaţi Duh Sfânt!»” (Ioan 20:22), fapt care ne aduce aminte de momentul creării lui Adam când Dumnezeu „i-a suflat în nări suflare de viaţă” (Geneza 2:7). După cum suflarea de viaţă a transformat pumnul de ţărână într-un suflet viu, tot la fel Duhul Sfânt i-a transformat pe ucenici din nişte oameni fricoşi şi descurajaţi în nişte martori puternici, capabili să ducă mai departe lucrarea începută de Mântuitorul. Şi noi avem nevoie de ungerea aceasta cu Duhul Sfânt pentru a împlini misiunea care ne-a fost încredinţată.

Domnul te-a chemat să fii martorul Său (martora Sa). Cu privire la ce poţi da mărturie? Ce lucruri ai văzut cu ochii tăi, ce lucruri ai trăit personal şi le poţi împărtăşi altora?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.