GUSTĂ DIN NOU PENTRU PRIMA OARĂ – 1

„Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui, iar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui; căci din prisosul inimii vorbeşte gura.” (Luca 6:45)Cu câţiva ani în urmă, fulgii de porumb Kellogg au fost însoţiţi de un slogan de marketing menit să recâştige segmentul demografic al consumatorilor în vârstă, care se obişnuiseră cu gustul acestui produs, dar preferaseră ulterior un mic dejun mai exotic: „Gustă-i din nou… pentru prima oară.” Cum poţi face ceva din nou pentru prima oară? Nu poţi, desigur, dar, în acelaşi timp, se poate dacă te întorci căutând o experienţă proaspătă vizavi de un lucru pe care l-ai experimentat demult. „Gustă din nou pentru prima oară.”

Nu este un slogan de marketing prea rău pentru „cărţile roşii”, nu-i aşa? Datorită specificului copertelor pregătite de editură, scrierile lui Ellen White erau denumite „cărţile roşii”. Totuşi, pentru generaţia noastră, ar fi mai corect să le denumim „cărţile neînroşite/necitite”. La urma urmei, cine le mai citeşte? Cine are nevoie de fulgii de porumb ai bunicilor la micul dejun?

Doi prieteni de-ai mei, Roger Dudley şi Des Cummings Jr., au cercetat corelaţia dintre dezvoltarea spirituală şi citirea scrierilor lui Ellen White, ajungând la rezulta­te surprinzătoare. Într-un studiu făcut pe mai mult de 8 200 de membri din 193 de biserici adventiste din America de Nord, au fost cercetate douăzeci de aspecte ale vieții spirituale, incluzându-se întrebarea dacă participanţii obişnuiau să citească regulat scrieri semnate de Ellen White.

Observă cifrele acestea uimitoare: 82% dintre cititorii fideli ai scrierilor sale şi-au descris relaţia cu Isus ca fiind „foarte apropiată”, prin comparaţie cu 56% dintre necititori. Apoi 82% dintre cititorii fideli ai lui Ellen White au mărturisit un nivel înalt de siguranţă personală că sunt împăcaţi cu Dumnezeu, comparativ cu 59% dintre necititori. Cititorii lui Ellen White erau cu 24% mai implicaţi în slujirea creştină şi în activităţile bisericii decât necititorii. Iar 82% dintre cititorii ei studiau zilnic din Biblie, comparativ cu 47% dintre necititori (apropo, acesta este exact efectul opus pe care îl au profeţii falşi asupra celor care îi urmează). De fapt, în fiecare dintre cele douăzeci de aspecte ale vieții spirituale cercetate, cititorii constanţi ai lui Ellen White au avut un punctaj mai mare decât necititorii. „După roadele lor îi veţi cunoaşte.” Isus avea dreptate.

Aşadar, nu vrei „să le guşti din nou pentru prima oară” şi să creşti în Hristos?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.