Biserica

Pentru studiul din această săptămână, citeşte: Deuteronomul 32:4; Psalmii 28:1; Ioan 17; Ioan 15:1-5; Matei 7:1-5; Matei 5:23,24; 18:15-18.Sabat după-amiază

Textul de memorat: „Şi mă rog nu numai pentru ei, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvântul lor. Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine şi Eu în Tine; ca şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.” (Ioan 17:20,21)

Originile Bisericii Creştine pot fi identificate încă din timpul lui Adam, al lui Avraam şi al fiilor lui Israel. Domnul l-a chemat pe Avraam şi, mai târziu, pe israeliţi, să intre în legământ cu El pentru ca omenirea să fie binecuvântată prin ei. Legământul acesta a fost dus mai departe prin intermediul bisericii.

Aici trebuie subliniat un adevăr, şi anume acela că biserica nu a fost adusă la existenţă de apostoli sau de vreun om, ci de Isus Hristos Însuşi                                                                                                                                                                                                                                                                                                        : „[Eu] voi zidi Biserica Mea” (Matei 16:18). El este cel care a înfiinţat-o. El este Fondatorul ei.

Deşi, potrivit Evangheliilor, Domnul Isus a rostit cuvântul „biserică” numai de trei ori (Matei 16:18; 18:17), nu putem trage concluzia că El nu a abordat acest subiect. Din contră, după cum vom observa, El a oferit câteva învăţături importante în această privinţă. Studiul din această săptămână va trata două aspecte: fundamentul bisericii şi unitatea bisericii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.