CLOCOTUL FURTUNII

„De aceea, pe oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi le face îl voi asemăna cu un om cu judecată care şi-a zidit casa pe stâncă. Însă oricine aude aceste cuvinte ale Mele, şi nu le face va fi asemănat cu un om nechibzuit care şi-a zidit casa pe nisip.” (Matei 7:24,25)

Odată, Isus a spus o pildă. Presupun că o ştii foarte bine. Este o pildă scurtă, însă încărcată de un adevăr tăios: Singurii care vor rezista furtunii din urmă sunt cei care ascultă şi cu urechile, şi cu fapta Cuvântul lui Dumnezeu.

De-a lungul şi de-a latul planetei, a pornit o furtună. Nu ai cum să o ignori. Şi miliarde de tineri şi adulţi îşi construiesc fără grijă viitorul pe nisipuri mişcătoare. Ei au cumpărat de la un agent demonic care i-a convins că un petic cu nisipuri mişcă­toare este cel mai încântător loc de pe pământ în care să îşi construiască viaţa. Bieţii nesăbuiţi! De ce? Pentru că singurii care vor supravieţui furtunii finale sunt cei care îşi construiesc viaţa pe temelia din stâncă a Cuvântului lui Dumnezeu.

„Numai aceia care au fost cercetători sârguincioşi ai Scripturilor şi care au pri­mit dragostea de adevăr vor fi ocrotiţi de amăgirea puternică ce ia lumea în stăpâni­re. Prin mărturia dată de Biblie, aceştia îl vor depista pe amăgitor în prefăcătoria lui. Timpul de încercare va veni peste toţi. Prin cernerea ispitei se vor descoperi creştinii adevăraţi. Sunt copiii lui Dumnezeu atât de solid întemeiaţi pe Cuvântul Său, încât să nu urmeze propriile simțuri? Se vor prinde ei de Biblie şi numai de Biblie într-o astfel de criză?” (Tragedia veacurilor, p. 625, sublinierea autorului)

Permite-mi să-ţi transmit un îndemn fierbinte acum. Chiar vine furtuna! Şi chiar este momentul când cei aleşi trebuie să aleagă Biblia şi numai Biblia ca punct de sprijin!

Desigur, nu Biblia este stânca noastră. Însă nu există nicio altă Carte pe pământ care să poată adânci rădăcinile noastre în Stânca Isus Hristos asemenea ei. A sosit timpul ca aleşii lui Dumnezeu să îşi reasume chemarea de popor al Cărţii. Aprofun­dându-ne relaţia cu Hristos, să alegem Stânca în locul nisipului, înţelepciunea în locul nebuniei şi viaţa în locul morţii.

„Stâncă a veacurilor,

despicată pentru mine,

lasă-mă să mă ascund în Tine!”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.