O AUDIENŢĂ LA CEL VEŞNIC – 3

„Sunt mai învăţat decât toţi învăţătorii mei, căci mă gândesc la învăţăturile Tale. Am mai multă pricepere decât bătrânii, căci păzesc poruncile Tale.” (Psalmii 119:99,100)

Să continuăm cu domeniile de beneficii.3. Mental. Conform publicaţiei Journal of the American Medical Association, Institutul Național de Studiu al Îmbătrânirii a descoperit că „adulţii care parti­cipă regulat la activităţi stimulative intelectual (precum memorarea) îşi pot reduce cu 47% riscul de a dezvolta boli degenerative, precum Alzheimer (http://jama.ama-assn. org/chi/content/abstract/287/6/742). Deşi, în textul de astăzi, nu se referă la subiec­tul acesta, totuşi David face afirmaţia uimitoare că meditaţia la Cuvântul lui Dumne­zeu creşte capacitatea de înţelegere indiferent de vârstă. „Biblia trebuie să fie ghidul nostru prin ceea ce citim în ea. Nimic nu depăşeşte studiul Bibliei în puterea de a dezvolta mintea şi a întări intelectul” (Minte, caracter şi personalitate, vol. 1, p. 93). Dar mai există ceva: „Cele mai importante pasaje din Scriptură… să fie învăţate pe de rost, nu ca o datorie, ci ca un privilegiu. Cu toate că la început memoria poate fi deficientă, ea se va întări prin exerciţiu” (Îndrumarea copilului, p. 511; sublinierea autorului). Este de necontestat că Dumnezeu promite să îţi binecuvânteze mintea pe măsură ce intri în legătură cu El prin Sfânta Scriptură.

4. Social. Nu există niciun domeniu în viaţă pe care Dumnezeu să nu-l poa­tă binecuvânta. Oricât de surprinzător ar părea, Biblia îi poate îndruma pe cei care îşi caută un partener de viaţă. Dacă urmezi sfatul părinţilor credincioşi (Proverbele 6:20-22), îndrumarea Duhului Sfânt (Romani 8:4), îndemnul lui Dumnezeu (Psalmii 32:8), atunci „El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima” (Psalmii 37:4). Povestea de dragoste dintre Isaac şi Rebeca este un frumos exemplu (Geneza 24). Însă, mai mult decât a-ţi găsi un tovarăş de viaţă, Biblia te poate ajuta să-l păstrezi. Când ai timp, citeşte cartea Proverbelor şi capitolul 5 din Efeseni. Dumnezeu făgăduieşte să te binecuvânteze din punct de vedere social, dacă Îl cauţi în Cuvântul Său.

5. Financiar. O altă făgăduinţă surprinzătoare este aceea pe care o face Dum­nezeu în Maleahi 3:10: „Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecu­vântare.” Nu este încurajator? „De fiecare dată când… poporul lui Dumnezeu din orice perioadă a istoriei lumii… a recunoscut cerinţele lui Dumnezeu şi s-a conformat, cin­stindu-L cu averile sale, grânarele i-au fost mereu pline” (Sfaturi privind administrarea creştină a vieţii, p. 347). Dumnezeu vorbeşte serios atunci când promite ceva. Crezi în făgăduinţele Sale?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.